2019 79. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2019 23:27
Okunmuş kitaplar topluyorum daha çok. Ertürk Akşun'un da söylediği gibi, ilk baskıları ve üzerinde ithaf olanları almaya çalışıyorum, bir taraftan kızıyorum da, nasıl olur da bu kitaplar sahaflara geliyor diye. Cevabı biliyorum oysa, zaman! Tesadüfen aldım Ve Kızın Adı Geceyi, bir beklentim yoktu, yazar hakkında da bir şey bilmiyordum. Yayın evinde yönetici olduğunu öğrenince sağdan soldan toparladığını şişirmiştir diye geçirdim içimden. Kitabı okurken deftere not alanlardanım sonra alıntıları burada paylaşıyorum.Geçenlerde bir arkadaşım bunun sebebini sordu, doğru ya para vermiyorlar bu iş için. İnsan bir cümle okur hayatı değişir dedim. "Breh breh" oldu cevabı, gülüştük. Defter alıntılarla doldu. Edirne geçiyor kitapta, Gazi Baba'da içmişliğim, tıkırtılı yolda koşmuşluğum, Karağaç'ın rutubetli sokaklarında yürümüşlüğüm var. Hem Edirne'nin ilk barının adresini! de iyi bilirim. Birol Canı da Haluk Levent'i de....Hikayenin içine girdiğimin altını çizmeye çalışıyorum. Kitabın bir bölümünde hadi canım bu işe kalkışmış olamazlar diye geçirdim içimden, öyle damdan düşer gibi, öyle paldır güldür, sonrasını okumak lazım...20. baskıyı, üzerinde ithaf olmayanı daha önce okunmamış nüshayı aldım fakat keyifliydi
Ve Kızın Adı GeceErtürk Akşun · Destek Yayınları · 2018609 okunma