Gönderi

Tayfun bir yorumu yanıtladı.
621 syf.
9/10 puan verdi
·
15 günde okudu
Hayal değil Gerçek!..
İlyada kelime anlamı olarak “İlyon’a Şiirler” manasını taşımaktadır. Dönemin İlyon’u ise günümüz Troya bölgesidir. Yani ismini tamamen bulunduğu bölgeden almıştır. Eser bize Troya Savaşı’nın sadece son 51 gününü 15600 dize ile anlatmaktadır. Tek bir ustanın eseri midir? Yoksa Homeros mu kaleme aldı? Homeros var mı? Yok mu? Gibi soruları bir kenara
İlyada
İlyadaHomeros · Türkiye İş Bankası Yayınları · 20147,3bin okunma
··
2.144 görüntüleme
Roquentin okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
Reis pek bir keyifle okudum incelemeni, çok özlemişim, her şeyleri de yazmışsın, İlyada okunacaksa böyle okunmalı diyor, önünde saygıyla eğiliyor ve kendi reklamımı da yaparak senin incelemen sonrası İlyada için küçük bir üslup bilgisi mahiyetinde kendi destanımı ekliyor çalışma hayatında başarılar diliyorum:) #33042192 Resimler de enfes sayfayı hemen hatmedeceğim, kitabı konuşmak istersen bi kahve ısmarlayabilirim :)
Tayfun okurunun profil resmi
Kalbi altın Ricardo senin şiirselliğine ulaşmak ne mümkündür. İncelemeni okudum ve reklamını destekliyorum. Tanrı’dan sana Andromakhe sabrı ve Achilles gücü niyaz ederim. Kalemin Hephaisto’un dövdüğü kılıç kadar keskin, zekan ise Athena’yı kıskandırsın... Keyifli okumalar. En kısa zamanda o kahveyi içeceğim :)
Furkan okurunun profil resmi
Mitolojiye tam anlamıyla başlama arifesindeyken çok iyi bir incelemeye maruz bıraktınız. Bilginize sağlık.
Tayfun okurunun profil resmi
Teşekkür ederim. Çok yerinde bir seçim yapmışsınız mit okumaya karar vermekte. Çok başkaca bir dünya ve çok katmanlı... Daldıkça yeni hikayeler, yeni efsaneler ile karşılaşıyorsunuz. Dilerim aynı tadı alırız. Keyifli okumalar.
1 sonraki yanıtı göster
Tayfun okurunun profil resmi
EK-1 Deniz perisi Tanrıça Thetis bilinenin aksine çok güzel ve alımlı olağanüstü bir tanrıçaydı. Zeus onunla birlikte olmak istemiş ancak Thetis’in üzerinde olan lanet Zeus’un gözünü korkutmuş ve işine gelmemiştir. Rivayete göre Thetis’in doğacak oğlu babasından çok güçlü olacaktı. Olympos tanrılarındaki kibir ise asla kendilerinden güçlü bir ölümlü ya da ölümsüz bir kişiyi kabullenemeyecek kadar fazlaydı. Bu sebeple Thetis isteksiz olsa da Zeus onu bilinçli olarak ölümlü Peleus ile evlendirdi. Doğan çocukları Achilleus kendi döneminin en güçlü insanı olarak mitolojiye geçti. Eğer ki Peleus yerine Zeus olsaydı babası, Zeus’un da sonu Kronos gibi Tartaros’a gönderilmek olurdu. Çünkü Achilleus ne kadar tanrıça çocuğu olsa da tanrılardan haz etmezdi.
Tayfun okurunun profil resmi
Ek-2 Platon'un Homeros başta olmak üzere tragedya yazarlarına karşı çıkmasının sebebi eğitimle alakasının olmasından ötürü değildi. Tamamen ahlaka aykırı olmasından kaynaklanmaktadır ki bunu Sokrates’i bildiğimiz zaman daha iyi anlarız. Platon'da Aristoteles'te kendi eserlerini edebiyatın bir diliyle kaleme alır ve öyle sunardı öğrencilerine. Buradaki sorun Tanrıların her yaptığının meşru görünmesiydi. Mesala Aşil ile Afrodit şeviştiğinde sorun yoktu... Ya da Odyseus gidip Agamennon'un kılıcını çalsa bu çok iyi bir şeymiş gibi lanse ediliyordu. Sıkıntı buradaydı, toplumları bu tür heveslerle yüceltemezsin ve taklit ettiremezsin. Platon haklıdır... Bizim ve onların destanlarına baktığımız zaman aradaki farkı çok daha iyi algılarız. Bizim destanlarımızda hırsızlık yoktur, herkesi herkes ile seviştirmeyiz. Yani toplum yararına faydalı olabilecek şeyler bulabiliriz. Bana göre bu eserin en iyi tarafı mitoloji diye bir hikaye silsilesine sebep olması ve çok iyi bir edebi dil kullanılmasıdır. Yukarıda dediğimiz gibi Platon’da Aristoteles de eserlerini yazarken edebi dilden bolça faydalanmışlardır.
Bu yorum görüntülenemiyor
Hauhet Ankh okurunun profil resmi
Kaleminize sağlık
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.