Puan vermedi·266 syf.··Beğendi
···Okunma: 23 Eylül 2019 13:18 #evlenmedenbosanmadanönceiyidüşün
#okudumbitti 2019/35 #monayayınları
@serhatyabanci müthiş akıcı bir anlatım herkesı kendinden Bi şeyler cok seyler bulacağı bir kitap #tavsiyekitap
Şayet aşkın ömrü 18 ay değil de 40 ay olsa; kalp krizi, kaygı nöbeti veya felç riskinin en az iki kat artacağı söylenmektedir.
Karşımızdaki kişiye yüklediğimiz anlam, bizim ona ihtiyacımız kadardır.
“Fedakar insanlar ile sorunlar paylaşılır. Mutlu insanlarla mutluluk paylaşılır. Mutsuz insanlardan ise kaçılır. Bu nedenle; fedakar bencili, mutsuz yalnızlığı, mutlu ise mutluyu çeker.”
"Çocuğun üç ebeveyni vardır;
Annesi, babası ve anne babasının ilişkisi."Byron Norton
"Anlamak masraflı iştir:
Emek ister, gayret ister, samimiyet ister.
Yanlış anlamak kolaydır oysa.
Biraz kötü niyet, biraz da yetersizlik kâfidir."Sezai Karakoç
Kaybetmekten ve yalnızlıktan korkmayan kişi:
Daha nettir.
Daha açık sözlüdür.
Seviyorsa tam sever.
Sevmiyorsa uzatmaz.
Menfaat için değil,duyguları ve mutluluk için vardır.
Daha fazla mutluluk üretmeye çalışır.
Kronik sorunlar yaratmaz.
Daha sabırlı ve daha güçlüdür
Israrla ve inatla çok değer verip bizi asla bırakmayacak, asla hayal kırıklığına uğratmayacak insanları aramaya devam ediyoruz. Şayet o alanda verdiğimiz emeği kendi yaşamımızı oturtmaya vermiş olsak; arayan değil, aranan; yücelten değil, olması gereken kadar anlam yükleyen ve karşılığını alamadığında hemen bitiren değil, uzun ve sürdürülebilir ilişkiler kuran kişi oluruz.
Kadın bir ilişkide bitene kadar acı çeker. İlişkinin kurtulması için elinden geleni yapar. Acı çeker, çabalar, yırtınır. Eğer bunca çabaya rağmen sonuç alamazsa “bitti” der ve bitirir. Kadın sonuca kadar acı çeker. Sonrası sadece yol haritasını çizmektir.
Erkekte ise biraz daha farklıdır. Bitişe kadar işin ciddiyetine varamaz. Hep kadının büyüttüğünü düşünür. “Bakarız! Hallederiz!” ile çözmeye çalışır. Ta ki kadının “bitti!” sözünü duyana kadar. O andan itibaren çabalamaya başlar ama iş işten geçmiştir. İşte, erkek için acı ve taziye yeni başlamıştır. Bu nedenle “kadın süreçte, erkek sonuçta üzülür”