Leviathan
2019 1. kitabı
Paul Auster eserlerinin konusu belirlerken gerçekten çok yaratıcı. İnsan kitabı eline alıp arka kapağını okuduğunda bile heyecanlanıyor.Ancak bu kitabı alırken biraz mesafeli davrandım. Her ne kadar konusu önceki kitabı 'Yükseklik Korkusu' kadar ilgi çekici olsa da Yükseklik Korkusu'nda yaşadığım hayal kırıklığı beni buna zorladı.İyi ki öyle yapmışım.Çünkü bu kitapta harika bir girizgah yapıyor ancak yaklaşık yüz elli sayfa okuduktan sonra olaylar o kadar hızlı ve kısa anlatılıyor ki kitabın aslında 400-450 sayfa olması gerektiğini anlıyorsunuz.Karakterlerin tanıtımı belki de eserin yarısından fazlasını kapsıyor. Karakterlere gelince Sachs karakteri gerçekten çok iyi anlatılıyor.Diger karakterler yardımcı karakter olma hissini bile vermiyor. Kitap bir Ahmet Ümit eseri gibi akıcı.Keşke gizemi sonuçlandırma kısmı onun kadar iyi olabilseydi. Spoiler!! Şahsen kitapta psikolojik tahlile yer verilmesini isterdim. Özellikle Sachs'ın kazadan sonra hissettiklerini farklı ama küçük bir bölümde sunmasını isterdim. Böylece en azından küçük kuleleri patlatma nedenini iyice anlardım.
LeviathanPaul Auster · Can Yayınları · 20161,032 okunma