2019 47. kitabı
Bu kitabı, arkadaşımız çoook uzun zaman önce tavsiye etmişti. Ve benim yeni okuma şansım oldu. İlk söylediği an alıp okumadığım için açıkçası çok pişmanım. Ama bazen bazı kitapları anlamlandırabilmek için de kişinin de gelişime açık olması gerektiğine inanıyorum. Ne zaman ki kişi ‘ben burada hata yaptım’ deme olgunluğunu gösterecek, o kişi aynı zamanda çevresindeki insanlara da yararlı olmaya başlayacaktır. O yüzden ilk dediğinde okusaydım belki bu kadar kitaptan anlam çıkaramayacaktım. Oysa şimdi öyle mi? Resmen kitap bitmesin diyerek okudum. Bazı yerleri tekrar tekrar okudum. Gece yatarken 70. Sayfa da mı kaldım, sabah 60’tan başlıyordum. Kitabın genel olarak konusu Ayşenur ismindeki ana karakterimizin çocukluğunda, genç kızlığında ve yetişkinliğinde ailesiyle özellikle annesiyle yaşadığı problemler üzerine kurduğu kişiliğiyle yaşamaya çalışması. Evleniyor, yurt dışına yerleşiyor, çocuğu oluyor. Ve kitap bu süreçlerde yaşadıkları, karşılaştıkları kriz anlarıyla başlarda nasıl başa çıkamadıklarıyla ve çevrelerinde yarattıkları olumsuzluklarla başlayıp; eşler arasındaki iletişimin aslında nasıl olması, herhangi bir kriz anında empatinin neleri kurtaracağı ve anne-baba-çocuk uyumunu ile nelerin değişebileceğini konu ediniyor. Kesinlikle herkesin okumasını şiddetle öneriyorum.
Işığın YoluNilüfer Devecigil · Doğan Kitap · 20203,270 okunma