·320 syf.····Okunma: 09 Kasım 2019 15:19 Edebiyat dersinde ilk ..... , ilk ..... gördüğümüz kitaplardan biri kendisi. İlk realist roman olan & orijinal Metin olsa da zorlanmadan okuyup bitirebildiğim kitap. Konusuna gelince: Aileden Zengin Bihruz beyin araba aşkıdır. Öyle ki etrafındaki kimseleri görmez sade & sade gittiği yolları bilir, en fazla arkasına dönüp diğer arabaların çarpmaması için bakarmış. Derken bir gün hiç görmediği şıklıkta bir landonu görüp peşine düşene dek bu hikaye aynı devam ediyor.
spoiler: hikaye landonun sahibesi sandığı kadına aşık olduğunu zannedip kendini harap eden Bihruz beyin, arkadaşı sandığı yalancı Keşfi beyin söyledikleri doğrultusunda genç kadının öldüğünü zannedip kendini çok üzmüştür. Bu sırada kendi arabasının borçları artmış & en sonunda satmak zorunda kalmıştır.
Bir gün gezerken aşık olduğu kadını görüp ( landonsuz olduğundan olsa gerek) tanımamış hatta bu kadınla konuşup mezarını öğrenmek istemiştir. Tabi konuşmalarının devamında kadın yaşıyordur, landonun kendisine ait olmadığını söyleyerek gerçeği Bihruz beye söylemesiyle, araba sevdalısı bir an evvel orayı nasıl terkedeceğini bilemez.
Sonuna kadar ne aşırı ciddi ne de aşırı lakayıt bir anlatım mevcuttu & en sonunda da kahkahalarla bitirince iyice sevdim kitabı.