2019 33. kitabı
Ve serinin 2. kitabını da okumuş bulunuyorum. Tüyap’tan aldığım gibi kitabı okumaya başladım ve tekrardan Katilbot’a hayran kaldım. İnanılmaz derecede samimi ve tatlı gelen Güvbirimimiz kendisini daha farklı maceraların içinde buluyor. Bu sefer tek başına geçmişindeki bir olayı araştırmak için yola koyuluyor ve hiç de kolay olmuyor. Ona yardımcı olan GAT ile sorunların üstesinden gelmeye çalışan Katilbot, geçmişindeki sır perdesini aralamaya çalışırken bir de ilgilenmesi ve koruması gereken müşteriler de eklenince ortalık iyice karışıyor. Kitabı genel olarak beğendim. Güldüğüm yerler oldu ama ilk kitaba göre daha azdı. Bu kitap daha ciddi ve daha bilim kurgu havasındaydı. Mizah olayı azdı. İlk kitaptaki mizahi duyguyu ararsanız biraz üzülebilirsiniz. Bilim kurgu yanıyla yaklaşırsanız kitabı bitirdiğinizde mutlu bir ifadeyle ayrılacaksınız, bence. 3. kitabı da aldım ve onu da okumak için sabırsızlanıyorum. Bu seriyi bitirdiğimde üzüleceğim kesin çünkü Katilbot’u çok seviyorum ve ondan ayrılmak istemiyorum :’)
Yapay KoşullanmaMartha Wells · İthaki Yayınları · 2020530 okunma