Adolf Hitler - Kavgam İncelemesi.
2018 29. kitabı
Burada sizlere hem kitap hakkında, hem o zamana ait, hem sonrasında yaşananlar için az biraz bilgi vereceğim. Umarım konu ile ilgili sizleri çok sık boğaz etmemişimdir? Evet, az uzun oldu ama böylesi
KavgamAdolf Hitler · En Kitap · 201612,8bin okunma
1 +1'leme
6,4bin Gösterim
Kesinlikle mutlaka okunması gereken bir kitap ve geçenlerde almıştım. Şimdi başladım. Ama bu kitabı uzun uzadıya yedire yedire okumak istiyorum. Hitlerin düşüncesi yanlış değildi bana göre yaptıkları yanlıştı ama tarihte buna bir sürü örnek var yapılan katliamlar. O anki şartlar ne gerektirdi bilemiyoruz. O zamanda yaşayıp görmek lazımdı. Bu arada incelemeniz gerçekten güzel.
Önceki 8 yanıtı göster
Tarihi kazananlar yazar. Okuduğumuz tarih de öyledir. Geçmişin olaylarına objektif bakabilmek için, sonrasında neler olduğunu da araştırmak iyi ve gerekli yoldur. Alman ırkının üstünlüğünü savunan Hitler aslen Avusturya'lıdır ve siyasette tırmanışa geçmesi ve sonrasında ekonomik en büyük desteği başta Krupp olmak üzere Yahudi sermayesidir. 1945 yılında savaşın resmen sona ermesini sağlayan olay atom bombasıdır ve bunun mucidi Almanya'dan Amerikaya iltica eden yahudi asıllı bilimadamı Einstein'dır. Savaş öncesinde filistin topraklarında kuruluş çalışmaları olan ama diasporada yaşayan yahudi halkın filistine göç etmemesi nedeniyle kurulamayan İsrail devleti, savaş nedeniyle yaşanan göçler ile birlikte,halkı olan ülke haline gelmiş ve 1948 de resmen ilan edilmiştir. Tablo budur. Bilgi açık ama yorum elbette hürdür. Uzun yazı işgalim nedeniyle kusuruma bakmamaniz dileğimle.
2 yanıtı göster
bir kadının bir kadına yaptıklarını Hitler yahudilere yapmadı , o yüzden Hitlerden önce biz kadınları okuyup anlamaya çalışacağım. Sırası gelince Hitlere de zaman ayırırım. inceleme perfect
Önceki 2 yanıtı göster
Я восхищаюсь тобой, дорогая. 😀😀😀
1 yanıtı göster
Çocukken ressam olmak istediğini söylermiş Hitler, keşke hep ressam olsaymış, Hem o zaman o kadar çok masumun kanı dökülmemiş olurdu. Kim bilir?
Güzel yere değindiniz. Avusturya'da bahse konu olan bu hadise ile ilgili kaynaklar ve varsayımlar var. Araştırarak derinlemesine bakmanızı öneririm. Oradan başka yerlere kapı açılacağına da emin olabilirsiniz. Evet, belki öyle olacaktı, ama bir el bir şeye yön vermiş de olabilir...
Slogan yok muydu Adem :d şöyle reddediyorumlu falan :d💫eline sağlık🌺
Önceki 1 yanıtı göster
Üst başlığı güncelledim. ((:
1 yanıtı göster
Fazlasıyla detaylıca ele almış yorumlamışsın. Tarihin detaylarına da olması gerektiği gibi yaklaşmışsın. Şöyle bir baktım da, bazılarının nedense sadece bir başkasının söylediğine haklısın demen, ulaşamadıkları ciğeri murdar etmeye çalışan kediler meselesine dönmüş. Önermiş olduğun - Sein Kamp - adlı kitaba da ulaşmaya çalışacağım. Önerilerin için teşekkürler. Düşünce ve ifade özgürlüğünden dem vuranlar, ifadenin biçimi kendi istedikleri gibi olmayınca, düşünce ve ifade özgürlüğünü görmezden gelmeyi de çok iyi beceriyorlar burada, 1000Kitap da. Emeğine sağlık A.Y.
Teşekkür ederim Aynura. Umarım kitaba ulaşabilir ve konuya bir başka bakış açısı yakalarsın. Yorumunu yeni gördüm ve günün her zamanki gibi güzel geçmesi dileğiyle.
Oğuz Aktürk. Beni engellediğin için mecburum buradan yazıyorum. Yorumumu da şikayet etmişsin. İmam-Rabbani'ye dil uzatan sen, yeri geldiğinde islami yorumlar yapıyorsun ya, kimi kandırıyorsun?! Saçmalık! Ayrıca kendini zeki okur olarak tanıtmaktan asla geri kalmadığını da biliyorum ve takdir yorumlarına bayılıyorsun. Biri azıcık eleştirsin tahammülsüzlüğün zirve yapıyor. Engeli kaldırıp sözünü deyip cevabını da alıp sonra yine engelleyebilirsin mesela. İstersen bütün paylaşımlarımı şikayet et ama önce biraz anla, sathıcılık yapma. Bu incelemeye yazdığım yorumumdan 'ırkçılık' anlamını neye dayanarak çıkardığını anlamış değilim. Ferman ölür, asla ırkçılık yapmaz!!! Demek ki, ırkçı yaklaşımı zihniyetinde yaşatan sensin. Önce kendini şikayet etmelisin. Anlamadığın şeyi sorabilirdin. Yoktun, muhatap için bir anlık var ettim, yine yoksun!.. Utanıyorum böyle yorumda bulunduğum için..
Ferman, hayır yanlış anlaşılma olmasın. Oğuz etmedi. Lütfen! Bana güveniyorsan, o değil. Başka bir şey yok.