Nezaket üstüne yazılmış bir başyapıt
2019 16. kitabı
Okunma: 18 Kasım 2019 23:37
Harikaydı, Muhteşemdi, Üzücüydü ama aynı oranda komikti de, Ilham vericiydi, Fark ettiriciydi Ve MUCİZEVİYDİ... Nasıl anlatırım içimdeki duyguları bilmiyorum. Yada dünyada bu kitabın izlerini tarif edecek kadar dolu kelimeler barındıran bir dil var mıdır? Bazen bir kitap okursunuz ve dersiniz ki : " bu kitabın okutulması yasayla zorunlu hale getirilmeli" . Çünkü dünyayı ve yaşadığımız hayatı daha güzel kılabilecek kadar kaliteli bir eser. Yaratılışımı sorguladım resmen. Biliyorum abartılı geliyor ama gerçekten çok şaşkınım. O kadar güzel ki hiç kitap sevmeyen bi insan başlasın okumaya bırakamaz elinden ve bu etkiyi arar durur ömrünün sonuna kadar. Bi yerde bu kitapla ilgili "kaç yaşında olursanız olun August Pulman'a aşık olacaksınız" diyordu. Yazarın bu kadar güçlü bir karakter yaratmasına aşık oldum evet. Hele karakteri bir dondurmacının önünde gördüğü kız çocuğundan esinlenerek yaratması ve bu kitabı meydana getirmesi muhteşem birşey. Nezaket, cesaret, dostluk ve karakter anlamında hazineler barındıran bir eser. Içeriği hakkında birşeyler yazıp mahvetmek istemiyorum :) Sadece; August Pulman her bakımdan zor bir çocukluk geçiren zeki ve kibar bir cocuk. Hayata bakışı ve bunu size aktarışındaki saflık büyüleyecek, hayata bakışınızı değiştirtecek. Lütfen okuyun. Herkeze(özellikle çocuklarınıza) okutun. Yazarı kutluyorum cok başarılı. Pegasus yayınları yine yaptı yapacağını :) Ama en önemlisi çevirisi hiç bozmamış. Bundan dolayı Berna Sirman a da teşekkür ederim. Kitapla kalın
MucizeR. J. Palacio · Pegasus Yayınları · 201615,5bin okunma