2019 21. kitabı
Geçmişimizi ne fazlasıyla övüp yere göğe sığdıramayan ne de her şeyi eleştirip yeren bir anlayıştan ziyade gayet itidalli bir bakış açısı hakim kitaba.Yalnız tarih meraklılarının değil bu ülke hatta Osmanlı medeniyetinin ulaştığı tüm coğrafyalarda okunmalı bilhassa gençlerimizin batı özentiliği ve kompleksten kurtulup bilinçlenmesi için okunması gerektiğini düşünüyorum.Ayrıca Savaş Barkçin sıkmadan, ayrıntıya boğmadan gayet keyifli bir ders niteliğinde anlatıyor gerçekleri.Kim olduğumuzu idrak etmemiz açısından da oldukça kıymetli bir eser. Saadettin Ökten'in de sıklıkla bahsettiği medeniyet tasavvuru kavramı adeta bu kitapta hayat buluyor Doğu'nun tevhid eksenli nazarı Batı'nın çıkarcı ve iki yüzlü maskesi ve tüm bunların ötesinde Doğu ve Batı'nın da sahibine inancımız ve bu anlayışla dünyanın her yerinin mümin için bir secdegâh olması.. Tarih okurken sıkılıyorum diyor bu nedenle bu tarz kitaplara önyargılı yaklaşıyorsanız yine de bir şans vermenizi öneririm zira eminim pişman olmayacaksınız..bilinçli okumalar.
Medeniyet AklıSavaş Ş. Barkçin · Mostar Yayınları · 201750 okunma