···Okunma: 27 Kasım 2019 17:07 Herkese merhaba.
Sizlere beni çok etkileyen bir kitabın yorumuyla geldim. İyi Geceler Bay Tom 2. Dünya Savaşı ile ilgili bir kitaptır. Olaylar İngiltere'de geçiyor ve kitapta dostluğu, aile sevgisini, çaresizliği ve bir anlamda da kurtuluşu okuyoruz. 2.Dünya Savaşı olduğu için şehirlerde bulunan çocukları savaşta zarar görmemeleri için kırsal kesimlerdeki ailelerin yanına yerleştiriyorlar. Will de kırsal kesime gönderilen çocuklardan birisiydi. Yaşına göre ufak, zayıf ve çekingen bir çocuk. Annesi çocuğunu kilisenin yanındaki dindar birisine verilmesini istemiştir. Bunun için kilisenin yanında evi olan ve mezarlık işleri ile ilgilenen Bay Tom'un yanına verilir Will, yalnız yaşayan daha doğrusu köpeği ile birlikte yaşayan birisidir. Bay Tom çocuk kendisine bırakılınca hareket ve tavırlarından hemen çözer çocuğu. Onun zorluk çekmiş olabileceğini fark eder ve onun yaşıtları gibi mutlu ve sağlıklı bir çocuk olması için elinden geleni yapar. Bu şekilde her şey başlıyor ve Willie, Bay Tom'u ve bir çok güzel insanı tanıyoruz bu güzel kitapta. Diyecek çok şey var aslında ama anlatmak istediğim o konuya değinirsem sizlere büyük bir spoiler vermiş olurum ve bunu asla yapmam. Sizler okuyup ne demek istediğimi anlayacaksınız. Kitap sade ve duygu yüklü.. Aynı zamanda çocuk kitaptır ama çocuk kitabı diyip geçilmemesi lazım. Her yaştaki insan bu güzel kitabı gönül rahatlığıyla okuyabilir. Ayrıca kitap birden fazla ödül almıştır. Kesinlikle sonuna kadar hak ettiğini düşünüyorum. Bu güzel kitabın bende özel bir anısı var.. Bu güzel kitabı bana yunus vermişti. Onun sayesinde bu güzel kitabı okudum ve gerçekten çok mutluyum bu güzel kitabı okuduğum için. Eğer o vermeseydi bu güzel kitapla belki de karşılaşamayacaktım. Willie çok özel bir çocuk. Şimdi olsa ona kocaman sarılsam.. Benim kalbime çok dokundu. Eminim bu güzel kitap sizlerin de kalbine dokunacaktır. Kesinlikle mutlaka okuyun.