Yapma!
Yaşam tarzınıza, kültürünüze, evlilik yapınıza ve bütçenize uymayan bir düğün, sizin düğününüz değildir, tribünün düğünüdür. 3 saatlik bir düğün için 3 yıl borç ödeyip, evliliğin en taze yıllarını
Bi dalgavârî haber okumuştum. Damat düğünden önce tüm masraflar yekün bakıyo 200 milyar tutuyor, Evlenmekten vazgeçip kendine BMW almış.😁 Hayat mantıksızlıklarla dolu işte..
Bence çok mantıklı bir hareket ben de gördüm 😅
Bu yorum görüntülenemiyor
Çok güzel açıklanmış👏🏻👏🏻
Erkek 20 sinde askere gider gelir iş arar şanslıysa ve mesleği varsa hemen girir yoksa da 2 3 bekler en az. 22 de iş başı yap askerdeki borcu öde felan derken para biriktir 26 28 yaşında evlenmeye kalksa bile ortalama 6 yıl içerisinde asgari ücretle en fazla elinde 30bin TL nakit bulunur ve bu sadece altına giden para. Düğün masrafları için düşük hesaplasak 20 bin TL ev için ise 60 bin TL desek ortala 100 bin TL borca girecek diyelim evlenecek peki ya sonra? Ayrılacak sebep ne borç batağındayız eve düzgün yemek girmiyor felan filan ama düşünmüyor ben evlenirken çok şey istedim diye. Aileler kızını birine verirken çok şey istiyor ama oğluna kız isterken aynısı istendiğinde ise kızınız prenses mi diye soruyor. Sonra da herkes birbirine aç gözlü felan diyor.
Önceki 1 yanıtı göster
Birine iğneyi batırıp canını yakıyoruz başkası bize batırdığında ise küfrediyoruz aynı mesele
Sizi alkışlıyorum,,gerçekten o kadar güzel ve gerekli bir konuya değinmişsiniz ki..👏👏
Hz. Ali ile zevcesi Hz. Fatıma'nın evliliklerindeki tek eşyası sevgi ve sadakatti. Günümüzde ise sadece şatafat. İnsanların evlenememesinin en büyük nedeni ağır bir borç altına girmek istememesidir. Keza boşanmaların en büyük nedeni de bu girilen borçların altında ezilmekten kaynaklanır. Zenginmiş, parası varmış mantığıyla evlenenlerin büyük bir kısmı da belli bir Zaman sonra, yüze atılan asit ve başına sıkılan bir kurşun ya da ağır bir dayağın riskini göze almış demektir.