Puan vermedi·504 syf.····Okunma: 08 Aralık 2019 21:46 Bir çok defa elime aldığım ve yarım bıraktığım sonunda tamamladığım kitap.. insan her yaşında okuduğu kitaptan bir şeyler alıyor kendine . Bırakma sebebim ise o kadar çok fazla diyolog var ki bazen kim ne hangisi söyledi , karışıyor olaydan kopartıyor.
Gelelim kitabın içeriğine jane sanırım döneminde yasadığı ortamdan okuduğu okullardan kaynaklı kitaplarında çoğunlukla kadınları ve kadınların kendi ayakları üzerinde duramayışlarını, zaaflarını güzel bir mizahla işlemiş .
Tüm hayatı evlenince kurtulacak sanan , evlendiğinde iyi bir hayat süreceğini sanan kızlarımızı güzelce işlemiş kitabında
Tabi bir tarafta da ayakları üzerinde duran kızımız var. Tam da gurur ve önyargı işte burada başlıyor.
Bazen kırılan güvenin cam parçaları kırandan çok güveni kırılan insana batar. Bunun en basit örneği ise bir daha birine güvenememektir. Güveni kırılan insan hayatına birini almaktan korkar. Adım atarken hep tereddüt eder, kolayca adım atamaz. Ön yargı ise insana çok fazla şey kaybettirebilir. Ön yargı kendi kendine oluşmaz biri sebebiyet verir ve gerisi kendiliğinden gelir. Ne de olsa hiç bir hata tek taraflı değilir. Yaptıklarımız kadar yapmadıklarımız içinde sorumluyuz bu hayatta. Konusmak kadar susmak , susmak yerine konusmak da insana zarar verir. Her şeyin bir sebebi vardır. Gurur ve önyargı işte burda devreye girer biri gururundan ödün vermez digeri önyargılarından birbirini seven ama kavusamayan çiftimiz. Hepte böyle olmaz mı zaten önce mutlu olursun sonra oldugun mutluluk kadar sınanırsın.