2019 3. kitabı
Karşılıksız aşk... Kitabın önerisini aldığım çok değerli arkadaşım konusundan karşılıksız aşk olarak bahsettiğinde temel anlamıyla bir insanda duygularının karşılığını bulamayan birinden bahsettiğini düşünmüştüm. Kendi değerlendirme merceğimden geçirdiğimde fark ettim ki hikaye karakterlerinin ve ana karakterlerin düşünce yapısını oluşturan dünya insanlarının anlam yüklediği her nesnede aradığı aşka denk düştüğünü gördüm. Anlamsızdı çoğu şey artık zavallı Howard için, baştan beri anlamsız hayatını yaşamaya ısrarla kararlı Janet ile hayat ve tatil rotasını planlarken. Basit bir dille yazılmış olan hikaye kitabı aslında altında derin bir anlam taşıyordu, bunu bitirdikten de 15 dk sonra anladım.
Bir Elin Sesi VarAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20241,410 okunma
bugdaytarlasi
Howard tek yeteneğini kullanarak sürüce paraya sahip olmayı planlamadan önce fark etmişti maddi dünyanın yaşamaya değmez bir yer olduğunu ve bunu çok sevgili yol arkadaşına da gösterecekti ki onunla gözü kapalı bir şekilde manevi dünyaya yol alırken aklında soru işareti kalmasın. Aslında Myrtle'ın yatağı başında söyledikleri, ara ara Janet ile paylaşımları hikayenin sonunu öngörmemizi sağladı fakat tek amacı amaçsız hayatına devam etmek olan karısı ne yazık ki bu çöküntüden bihaberdi. Janet beni ne kadar kızdırdıysa Howard'a da bir o kadar hak vermekten kendimi alıkoyamadım açıkçası hikaye boyunca.