Gönderi

Değil mi
Hadice radıyallahu anha kadındı; ama ilk iman eden insan oldu. Resülullah sallallahu aleyhi ve selleme ilk desteği o verdi. Ufku açılan ilk kadın olmak ona nasip oldu. Aişe radıyallahu anha kadındı; ama ümmeti Muhammed’in en büyük âlimlerinden oldu. Nesibe radıyallahu anha kadındı; ama Halid gibi mücahid biriydi. Cihadı dillere destan oldu. Kadın olmak ne ilme ne cihada engeldir! Kadın olmak yollara düşüp Allah’a davet etmeye mani değil! Kadın olmak evini medrese yapmaya engel değil! Kadın olmak, dinini dert edinmeye, bir kişiyi cehennemden kurtarmak için uykusuz kalmaya engel değil!
1000Kitap
·
3 Gösterim
1 Yorum
Karıncayı bile incitmez deme. "Bile" den incinir karınca derler. Kadın ama demek, sözün gerisini okumayı vakit kaybı yapıyor.
Önceki 1 yanıtı göster
"İlk iman eden insan Hadice radıyallahu anhaydı ama kadındı." Şeklinde yazsaydı sizin anladığınız gibi anlardım o yüzden dikkatli okuyun ve vaktinizi yorum yaparak kaybetmeyin.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.