2019 50. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2019 00:00
Harika bir öneri ile yine ben! Jack Landon kim sevmiyorsa az öte kaysın efenim Martin Eden le tanışmıştık. Beklentiler hat safhadaydı ve #beyazdis elimde iki yıldan fazşa bşr süredir bekliyordu. Nitekim sene bitmeden artık  sırasının gelmesi gerektiğini düşündüm... #gulessyorumluyor Şimdi ben ne anlarım köpekden kurttan, bu tarz filmler bile ilgimi çekmez ama nedense okuması çok keyifli geçti. Kitabın başında beyaz dişten evvel anesi olan dişi  köpek kırması kurt ile kuzeyin çetin hava şartlarında tanışıyoruz.. Sonra Beyaz diş daha yaşını doldurmamış bir enik iken ışığı, ateşi ve dışarıdaki vahşi hayatı keşfetmeye başlıyor. Kendinden küçük vahşi hayvanlarla ile hayata kalma çabası için mücadele içine girecek ve kendini doğaya karşı dayanıklı olarak yetiştirmeye başlayacaktır. Yavru enikin hayatı ilk insan efendisi boz kunduz (kızılderili efendi) ile tanışıp himayesi altına girmesi ile tamamen değişecek. Burada gençlik ve ilerideki yerleşik hayata alışma dönemleri de peşi sıra gelecektir. Kitabın baştan beri hiç sönmeyen akıcılığı bir köpek kanı taşıyan kurdun gözünden efendisi olan  insan profiline olan tutumu ve gözlemi beni çok etkiledi. Onları ceza verme yetkisini elinde bulunduran dolayısıyla güçlü olarak gördüğü ve kendisine yiyecek tedarikinde himayesi altında korunaklı hissettiği için   emirlerine karşı gelemeyip  itaatkar rolüne giren ince çizgisi ve kafasındaki kuralları öğrenme, kurallara göre yaşayabilmek için verdiği çaba da okumaya değerdi. "Sen sandığımdan da akıllı çıktın beyaz diş diyerek sözümü noktalıyorum.." Keyifli okumalarınız olsun!
Beyaz DişJack London · Antik Kitap · 200895,6bin okunma