2019 83. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2019 16:47
^İşlenmemiş suçlar, işlenmiş suçlardan daha alçakça, daha namussuzca... işlenmek isteyip de, çıkarlarından yüreksizliklerinden, korkularından işleyemedikleri ama hep içlerinden geçirdikleri, baskı altında gizli suçları... işte asıl bana yükledikleri. en uygun hedef olarak beni seçmeleri de normal. büyük mağazalar daha çok müşteri çeker, dolaylarındaki küçük dükkanları batırır. ben de suç atma hedefi olarak çok uygunum. yıllarca yüksek sosyetenin en büyük ahlaksızlık hedefi olduğumdan kendilerindeki her türlü ahlaksızlığı da üstüme atıp arınıyorlar.^ * * Aziz NESİN'in üzerinde aylarca uğraştığı, eserin adını en uygununu bulana değin değiştirdiği; tipik bir Aziz NESİN üslubuyla; toplumun parlak gözüken çürük kısımlarının çarpıklığından, samimiyetsizliğinden gem vurularak yazdığı ve tüm bunları,bunlardan alınacak mesajları tek bir kişiye, Tatlı Betüş' e yüklediği bir roman bu roman. Bir karaktere bu yüklemeyi hem yapıp hem okuyucuya keyif katan roman yazmak sanırım çok az yazarın gerçekleştirmeye cür'et edebileceği bir şey. Diğer romanlarına binaen bu eseri 400 küsür sayfayı da bulsa,bir an olsun sıkmadan, elinizden düşmeden kitap elinizi tutuyor sizin. Atıf YILMAZ' ın Türkan ŞORAY'ı başrol oynattığı uyarlanmış dizi de youtube da mevcut. İyi okumalar dilerim.
Tatlı BetüşAziz Nesin · Tekin Yayınevi · 1974992 okunma