28 Aralık 1923'de yazılan kitap...
2020 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2020 09:39
Beyaz zambaklar ülkesi yazarı rus Grigoriy Petrov, kendi ülkesini Finlandiya ile karşılaştırarark yazmış kitabı. Ülkenin imkanlarından bahsederken nasıl imkansızlıklar içerisinde olduğunu belirtmiş. Azimlerini, fütüristik düşüncelerini ve başarıların ülkenin sahip olduğu asgari olanak ve kaynaklarla elde edildiğini unutmamak lazım. Zira Finlandiya zengin bir ülke olmadığı gibi , vatandaşları da varlıklı değildi. Finlilerin önem verdiği en önemli konu eğitimcilerdi. Geleceği sağlam temeller üzerine inşa etmenin en kolay yolunu öğretmenler ve toplumda aydın olarak nitelendirilen insanlardan geçtiğini çok iyi biliyorlardı. Ülke olarak genişlemeyi toprak hesabından değil de, vatandaşın beyin ve hislerine girerek gerçekleştirdiler. Özellikle şunu belirtmek istiyorum, bu ülke bu durumlarını 19. yüzyılda (1800 lü yıllar) gerçekleştirmek için çabalarken, bizler 2020 de hala o zihniyetten geri kaldığımızı görüyorum..
Beyaz Zambaklar ÜlkesindeGrigory Petrov · Beyazıt Kitabevi Yayınları · 2018124,9bin okunma