···Okunma: 27 Aralık 2019 02:08 Merhabalar.
The Witcher serisini alalı neredeyse bir sene olmuş, kitaplığımda öylece bir gün olunacağı günü bekliyordu. Malum şu aralar diziside yayınlanınca merak ettim ve okumalarımda öne aldım. Kendim özellikle fantastik seven biri olarak Andrzej Sapkowski'nin kalemini beğendim. Bazı fantastik yazarlarında ki ağır üslûp yoktu bana göre. Elbette kendine has bir üslûbu vardı ama okuması kolaydı. Öncelikle bu seriye başlayacak arkadaşlar için belirtmeliyim ki Son Dilek Witcher serisinin birinci kitabı değil, 0.50 olarak geçiyor. Yani Son Dilek için The Witcher serisine başlama novellası diyebiliriz. Hatta ülkemizde de ikinci sırada yayımlanan Kader Kılıcı da The Witcher'ın başlangıç kitabı değil, o da serinin yine başlangıç Novellası, 0.75 olarak geçiyor. Üçüncü kitap yani Elflerin Kanı serinin birinci kitabı. Yani Witcher evrenine girebilmek için hikayelerden oluşmuş; Son Dilek ve Kader Kılıcını okumak gerekiyor. Ama emin olun bir solukta okunabilecek muhteşem kitaplar. En azından Son Dilek'i okumuş biri olarak ona garanti verebilirim. Ha derseniz ki ben direkt birinci kitaptan, yani Elflerin Kanı'ndan başlayayım, pek bir şey anlayabileceğinizi düşünmüyorum. Bu iki kitap seriye bir zemin oluşturuyor adeta. Bu teknik bilgileri verdiğime göre Son Dilek'ten bahsetmem gerekirse; kitap tek kelimeyle muhteşemdi ki ben Novella tarzı yan kitapları pek okumayı sevmeyen biri olarak bayıldım. Yazarın yarattığı dünyada çeşitli canavarlar ve bir mutasyon ve eğitim sonucu gelişmiş yetenekleri ile canavar avcısı Witcherlar var. Bizim ana karakterimiz ise bir Witcher olan Rivyalı Geralt, meşhur Beyaz Kurt... Bu kitapta da ana karakterin başından geçen bazı önemli olayları, tabiri caizse onu yoğurup şekillendiren olayları okuyoruz. Ben çok severek okudum, aksiyonu bol, rahat okunan bir fantastik seri arıyorsanız tavsiye ederim. Önce kitabı okuyup sonra diziyi izlemek isteyen arkadaşlarıma önerim ise ilk iki kitabı yani; Son Dilek ve Kader Kılıcını okumaları. Çünkü dizinin ilk sezonu bu iki kitabı konu alıyor.