2020 1. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2020 23:17
Çocuk kitaplarının her zaman ayrı bir yeri olduğunu söylemekten bıkmayacağım. Bir de işin içine dostluk girdim mi bence o hikaye daha da güzelleşiyor. Saf duygularla ve düşüncelerle bir ilişki oluşturan o güzel hikayeler... Canım Arkadaşım, Çin'de çok farklı hayatlar yaşayan iki çocuğun dostluk hikayesinden oluşuyor. Hikaye başkahraman Tai tarafından anlatılıyor ve öğretmeninin verdiği bir ödevle başlıyor. Tai, zengin bir ailenin tek çocuğudur. Kendini bileli varlıklı bir hayatı olmuştur. Fakat kendinde sürekli bir hüzün ve eksiklik hissetmektedir. Bunun altında yatan büyük neden ise sevgisizlik kavramıdır. Bir gün öğretmeninin verdiği dışarıyı keşfetme ödeviyle birlikte Tai kendisinden çok farklı bir hayatla karşılaşır. Tai, Yue ile tanıştığında yaşları dışında her şeyin ne kadar farklı olduğunu görür. Aynı yaşta iki çocuk nasıl bu kadar farklı hayatlar yaşayabilir ki? Yue ile tanışmasından sonra çok güzel bir dostluk macerasına atılan Tai'nin bakış açısında değişmeler başlar. Tabi ki bu güzel dostluğun farklı hayatlar nedeniyle karşılaştığı bir sürü engel yola çıkar. Hikaye ve anlatış tarzı içimde hem çok tatlı bir duygu hem de hüzün hissi uyandırdı. Yer yer tebessüm ettim, yer yer hüzne boğuldum. Fakat genel olarak bir çocuğun bakış açısındaki değişimleri görmek beni etkileyen ayrı bir durum oldu. Yazarın diğer kitaplarına da şans vermek istiyorum. Çocuk kitabı deyip geçmeden birçok kişiye ulaştırmak istediğim güzel bir hikaye katmış oldum hayatıma.
Canım ArkadaşımÖzgür Balpınar · Genç Timaş Yayınları · 20192,534 okunma