2020 3. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2020 19:21
Kitap Endülüs'e, Endülüs İslam Devleti tecrübesine odaklanmaktadır. Kitap, 11 bölümden oluşuyor. 1.Bölüm: İslami tecrübenin tarihi kökenlerini kısaca inceleyerek başlıyor. Bu başlık altında İslam'ın Doğuşunu, Emevileri, Abbasileri ele alarak ilerliyor. Devamında Arap kültürünün doğuşu, İspanya Arap Emirlikleri, Taife Kralları ve Afrika istilasıyla bölün nihayete eriyor. 2. Bölüm: Bu bölümde yazar, Arap dünyasında antik mirasın izlerine odaklanıyor. Bu başlık altında Basamaklı Sayılar, Astroloik Doktrinler, Batı'nın kültür dili olarak Latinceyi ve Materia Medica adlı eser üzerinde duruyor. 3.Bölüm: İslam dünyasında çeviriler ve çeviri tekniklerine odaklanıyor. Bu bağlamda Antik metinlerin Arapçaya çevrilmesi, Arapçadan Latinceye çeviriler, Çevirmen, Muhbir, Eleştirel metnin başlangıç süreci, çeviri teknikleri ve çeviri hataları bu bölümde ele alınan konu başlıkları olarak öne çıkmaktadır. 4.Bölüm: 10. ve 11.yüzyılda gündemi işgal eden bilimleri tanıtmaya odaklanıyor. 5.Bölüm: 12.yüzyıl bilimleri olan felsefe, okültizm ve matematik bilimlerini tanıtıyor. 6. Bölümde: 12.yüzyıl bilimleri olan astronomi astroloji ve optiği ele alıp inceliyor. 7. Bölüm: 13.yüzyıl bilimleri olan ve sonrasına odaklanıyor. Bu bağlamda felsefe, din, okültizm, matematik, astronomi, astroloji ve fiziği ele alıyor. 8. Bölüm: Bu bölümde simya ve teknik üzerinde duruyor. 9. Bölüm: Bu bölümde jeoloji, botanik, zooloji ve tıpa odaklanıyor. 10. Bölümde: Hispanik Araplar, sanat ve edebiyat gibi başlıklar, kitabın ele aldığı başlıklar. 11. Bölüm: Bu bölümde bir edebiyat ürünü olarak hikayeciliğe odaklanıyor. Genel itibariyle kitabın yazarı Batı içinden konuşan bir birey olarak öne çıkıyor. Bu da bazı yerlerde oryantalist bir bakışa sahip olarak öne çıkıyor. . Kitap dil ve çeviri itibariyle zorlayacak bir forma sahip.
Avrupa İslam'a Neler Borçlu?Juan Vernet Ginés · Say Kitap · 201915 okunma