2020 2. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2020 19:58
T E R K E T M E D İ S E V D A N B E N İ İnsan kitaba sarılır mı hiç ? Ben sarıldım bitirdikten sonra 5 Dk falan sarıldım bu kitaba . Öyle güzel öyle içten anlattı ki kendini bana sarılmadan yolcu etmek istemedim .. Ahmed Arif .. Ahmed Arif adına yazılmış en son kitap, en muhteşem kalemden dökülmüş bir kitap benim için . Kitabı okurken Ankara’ya doğru yolculuk başlıyor (çok severim Ankara’yı ) . Taksici bir abimiz var ilk kitapta da tanışmıştık , mezarlığa gidiyoruz ama yanlış gelmişiz haydaaa , doğru yeri bulduk ama neyse ki .. Asıl adı Ahmed Hamdi ÖNAL . Babasının adını mahlas olarak kullanıyor . Daha çocukken başlıyor yazmaya , direnmeye , ezilenin yanında olmaya , haklının hakkını savunmaya . İşkencelere maruz kalsa da “Ulucanlar” da kalsa da vazgeçmiyor yazmaktan . Çeşitli dergilerde yayımlanıyor yazdıkları . Çoğu eylemde sloganlaşıyor kaleme aldıkları . Devir devrimdi çünkü yazdıkları tam da halkı anlatıyordu çünkü Anadolu’yu anlatıyordu .. “Ahmed Arif demek , Anadolu demek “ demiş yazarımız da bir paragrafında .. En çok ona yakıştı belki Anadolu olmak . Kitapta Ahmed Arif’in yanı sıra Bir çok değeri daha göreceksiniz . Yolculuğunuza eşlik edecek çok güzel insanlarla karşılaşacaksınız . Filinta ÖNAL İle sohbet ederken bulacaksınız biranda kendinizi . Sonra Leyla ERBİL’in mektupları yayınlatma kararına geliş sürecine ortak olacaksınız . Evet görselde de gördüğünüz gibi “Leylim Leylim” e de yer verilmiş ve “mutlaka okunmalı , okunduysa bile tekrar bir göz atılmalı “ demiş yazar . Yolculuğun sonuna geldiğimi anlamamıştım “SON” yazısını görene kadar , atladığım bir sayfa kaldı mı diye kontrol bile ettim . Sonra kapağı kapatıp sarıldım kitaba . Yazılanlara , Ahmed Arif’e , Leyla Erbil’e ve tabi ki bunları kaleme alan ve değerlendiren güzel yüreklere Yine bitmesini istemediğim bir kitabın daha sonuna geldim , ama unutmayın Birol ÖZTÜRK okuyorsanız ineceğiniz durağı kaçırma ihtimaliniz var o yüzden okuyacağınız yerlere dikkat edin Keyifli okumalar ️
Ahmed ArifBirol Öztürk · Dokuz Yayınları · 2019617 okunma