2020 6. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2020 22:07
“Bu dünyada kötülük kol geziyor Abby. Bunu unutma. Onu bulmaya çalış. O seni bulmadan önce sen onu bulmaya çalış." Merhaba sevgili kitap dostlarım, bugün sizlere @ithakiyayinlari nın son gözdelerinden bir kitapla geldim: Şenlik Ateşi. Kitap Netflix’in çok sevilen Jessica Jones dizisinin başrolü Krysten Ritter’ın, gizemler ve tehlikelerle bezeli geçmişine yolculuk eden bir kadının ters köşelerle dolu macerasını anlattığı, heyecan dolu ilk romanı. Yani yazarın siması size tanıdık gelebilir. Konusu itibariyle çok merak ettiğim ve elime geçer geçmez başladığım bir kitap oldu kendisi. Konusundan bahsedeyim size biraz: Çevre avukatı olan Abby, şehirde güzel bir dairede yaşıyor, tatmin edici bir işte çalışıyor ve geçmişini düşünmekten kaçınıyordu. Fakat Abby yeni bir dava yüzünden kasabası Barrens’a dönmek zorunda kalınca eski yaraları tekrar kanamaya başladı. Kasabanın belkemiği olan ve herkesin sevdiği Optimal Şirketi’ni araştırmaya gönderilen Abby, on yıl önce popüler kız Kaycee Mitchell ve arkadaşlarının sebep olduğu Barrens’ın en büyük skandalı ile şu anki soruşturma arasında garip bağlantılar buldu. Bu skandaldan sonra ortadan kaybolan Kaycee’ye gerçekte neler olduğunu öğrenmek için çabalayan Abby hayal ettiğinden daha rahatsız edici sırları açığa çıkarttı. Aslında kitap genel olarak kurgu ve hikaye açısından güzeldi. Sarsıcı ve ters köşe sayılabilecek bir sonu vardı. Fakat kitapta şimdiki zaman kullanmış, yani ‘geliyorum ve ona bakıyorum’ tarzı cümleler çoktu. Bu da alışkın olmadığım için sanırım beni çok yordu. Başlarda konuya girmekte zorlandım ama alıştıktan sonra sıkıntı olmadı. Genel olarak gizemli ve sarsıcı bir kitap arıyorsanız tavsiye ederim dostlar, mutlaka inceleyin. Şimdiden keyifli okumalar, mutlu akşamlar
Şenlik AteşiKrysten Ritter · İthaki Yayınları · 2019165 okunma