Dorian Gray’in Portresi
2020 11. kitabı
Muhteşem bir kitap okudum film izler gibi Dorian Gray’in Portresini izledim bende Yıllar sonra tekrar klasikleri okumanın güzelliğini böyle mükemmel kitaplara tesadüf edince daha mutlu oldum Kitapta çok az karakterle ilerliyor üç ana karakter var biri genç ve yakışıklı Dorian Gray, ikincisi ressam Basil Hallward üçüncüsü de Lord Henry Wotton Ressam Basil , yakışıklı Dorian Gray portresini yaparken bütün sanatını o portre de konuşturur o anda çocuğun güzelliğine öyle övgülerde bulunur ki çocuk orda bir dua eder “portre gelip geçen ömrümün tüm yükünü sırtlasın da edebi gençliğim olanca ihtişamı sürsün “ Ve hikaye zaten bu duadan sonra başlıyor daha fazla detay vermek istemiyorum ama bu kitap bir başyapıt Kesinlikle içindeki cümleler psikolojik ve felsefik anlamda duyumsanırsa mükemmel bir algı çıkar ortaya Ben Lord Henry’in düşüncelerine hayran kaldım ki yazar kendi düşüncelerini bir karekterle nasıl bu kadar güzel aktarmış diye düşünmeden edemedim ve kitabın ana konularından biri de Kibir !!! Kibir insanı yer yutar sonunda geride birşey kalmayana kadar.. Ve alıntılarım sığmayacak diye yorumlara da yazacam son olarak kitabın sonu da çok iyiydi Kitap Alıntılarım İçine duygu katılmış her portre sanatçısının portresidir aslında; modelin değil.. Kaderimde çok büyük mutluluklar ve çok büyük kederler olduğunu hissediyordum Her mükemmel varlığın ardında da mutlaka bir trajedi vardı Duyguların güzel yanı bizi yolumuzdan şaşırtmalarıysa , bilimin güzel yanı da duygusal olmayışıdır Kitap okumayı öyle çok seviyorum ki hiç yazasım gelmiyor Günümüzde insanlar her şeyin fiyatını biliyorlar da hiçbir şeyin kıymetini bilmiyorlar Çağı değiştiren şey ilkeler değil karekterlerdir İyi şairler gerçek hayatta yaşamaya cesaret edemedikleri şeyleri şiire dökerler İki insan türü muhteşemdir; herşeyi bilenler ve hiçbir şeyi bilmeyenler Hayat nasıl da dramatik ! Şu yaşananları bir kitapta okusaydım oturur ağlardım
Dorian Gray'in PortresiOscar Wilde · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202399,2bin okunma