2020 9. kitabı
Okunma: 29 Ocak 2020 15:00
Herkese Merhaba Habire Rus Edebiyatını Kronolojik okuyacağım diye diye Fransa'dan çıkamaz oldum. Bugünde sizlere okumak için fırsat kolladigim, her bulduğum fırsatta iştahla okuduğum, bitirmek için çırpındığım Notre Dame'ın Kamburuyla geldim. Kitabı bitirdiğimde "-bu kitaplar boşuna klasik olmamış" dedim kendi kendime. Kitap hakkında hâlâ bilgi veremememin nedeni nereden başlayacağımı bilemediğimden kaynaklanıyor. Quasiomodo, Esmeralda ve Gudule bu isimleri hiç unutmayacağım. Öncelikle şunu belirtmeliyim şuan Paris'e gidecek olsam daha önce hiç gitmememe rağmen bütün caddeleri elimle koymuş gibi bulurum, Hugo rehberliğinde bütün Paris'i dolaştım. Haddinden fazla çirkin Quasiomodo'nun akıllara zarar güzellikte çingene kızına olan aşkına ve elinde kızına ait tek bir patiği kalan on beş yıldır kızına hasret Gudule'nin hikâyesine tanıklık ediyoruz. Quasimodo aşkının akabinde, din adına insanların duygularının sömürülmesi, iktidar, para, güç sahiplerinin merhametsizliği, devlet adamlarının kendi zamanları harcanmasın diye yaptıkları haksızlıkları da ele almış Hugo. Okurken yer yer tahminlerde bulundum kesin böyle olacak diye bir tanesi bile tutmadı Ve kitabın sonu... Böyle bir son olur mu acaba? Kitapliginizda var olup bekletiyorsaniz kitabı raftan yavaşça çıkarın Herkese keyifli, huzurlu bir gün diliyorum. Kitapla ve hoşça kalın
Notre Dame'ın KamburuVictor Hugo · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202242,1bin okunma
Okumak istediğim bir kitap.Ama bir türlü nasip olmadı.Bu güzel yorumdan sonraokuma isteğim dahada artı.Ama biraz daha vakti var.
Semra Meydan
Senin de klasik okumayı sevdiğini bildiğim için begeneceginden hiç tereddütüm yok. Zamanı geldiğinde keyifle oku 🦋 yorumun için teşekkür ederim 🤗
Matbaa mimariyi öldürdü diye bir kısım vardı sanırım kitapta onu okudukça aklıma bu dönemdeki yapılan bina yığınları geliyor hep. Bunu da aktarmadan geçemedim😊i
Semra Meydan
Inanın benimde aklıma gelmedi değil. Hatta bir gün "su binaları toptan yıkmak istiyorum demistiniz" tarihi çok güzel ifade etmiş Hugo, gerçekten kitabın hakkını vermiş. Bu detay içinde çok teşekkür ederim
Bu güzel eseri bu kadar yalın ve net cümlelerle içine güzel duyguları da katarak paylaştığınız için teşekkür ederim. Birçok konuyu irdelediği gibi Hugo, saf ve yürekten sevginin de önemini bizlere çok net gösteriyor. 1 seneden fazla süre önce okumuş olsam da kitabı dün okumuş gibi hatırlıyorum ve o mimariyi, caddeleri hatta ve hatta Notre Dame Kilisesini anlatışını unutamıyorum. Yüreğinize, kaleminize sağlık, kutluyorum bu güzel yorum için👏🏼👏🏼
Semra Meydan
Bu yorumu yorumunuzla capcanlı renkler kattığınız için asıl ben teşekkür ederim. Klasikleri klasik yapan da unutulmayan, okumamizin üzerinden ne kadar zaman geçse de hafızamızda hiç bayatlamadigindan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Yorumunuz neşe kattı, eksik olmayin 🤲🤗🦋