2020 14. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2020 17:18
Yasin Çetin Olur belki Her öyküde aynı adamı ve berbat oteli okuyoruz. "Olur Belki’nin çıkış serüveninde de yayınevinde gerçekleşen yazı atölyeleri bana ışık oldu. Çalışma masamın atölye sınıfında olması birçok dersi dinlememe vesile oldu ve yazmanın kuralları doğrultusunda öykülerimi kaleme aldım. ‘Olur Belki’ bir otel adamının dokuz öyküde hızlı, karmaşık ancak bir o kadar da maceralı hayatından kesitler sunuyor” diye bahsediyor" yazar Yasin Çetin . Yer otel,dışarısı,ucuz ve pahalı lokantalar,gölet,gölet yakınında ki müze ve park,mağazalar Zaman belirsiz Ülke bilinmiyor Yer yer eğlenceli boyutlara geçiyor,öykü kahramanının söylediği yalanlar,anlattığı öyküler o kadar güzel ki o otele,kirliliğine,resepsiyoniste ve bir çok şeye dokunuyor fakat geçemiyorsunuz Bohem havası ,dili,konunun akıcılığı iyi Olumsuz yerleri var tabi ki monologlar,otelden 9 bölümde çıkamayan kahramanın sık sık diğer karakterleri salak,aptal vb nitelendermesi belki konudan ötürü ama o kadar sık yapılmış ki rahatsız edici. Alnımda görünecek koca şişlik, belki ufak bir yarık sayesinde yarım günlük ödeme yapmaktan kurtulabilirdim. Ya tam gün- lük kira isterse. Eğer öyle olursa ona otelini başına çalmasını, buranın terk edilmiş bir yer olduğunu düşünerek içeri girdiği- mi, veznenin arkasında o aciz yüzünü görünce iyilik olsun diye burada kalmamı bana vicdanımın dayattığını, arkadaşlarıma kaldığım yeri tarif ederken “Kokuyu takip et,” diye yönlendirdiğimi... Bir dakika. Olur Belki, otelleri mesken edinmiş tuhaf bir adamın tuhaf hikâyesi. Hayalin içinde yüzen gerçeklik kırıntılarını mı topluyor yoksa gerçeğin katı duvarında kıpırdayan hayal ışıklarını mı kovalıyor? Kafasında kurduğu dünyayla her şeyi mümkün kılarken okur, bu ihtimal de olabilir, diyerek ilerliyor peşi sıra. Okudum ilginç bir konu tuhaf bir tarz herkese hitap etmeyebilir. O yüzden tavsiye edip etmemek konusunda muğlaktayım. Okuyacak olanlara keyifli okumalar. Dostlukla kalın Gürbüz Deniz
Olur BelkiYasin Çetin · Şule Yayınları · 201722 okunma