#okudumbitti
#kitapyorumu
Songül çocuk yaşta tecavüze uğrayıp sonra tecavüzsüyle zorla evlendirilen ve bu tecavüzden olma bir kız çocuğu oluyor.
Çok zor günler geçiren songül kızı olduktan sonra hayatı düzene giriyor mu? Yoksa songül'ün başına gelenlere kimse inanmıyor
mu?
Ben okudum sevdim ve tavsiye ediyorum çünkü çocukları istismara uğrayan anneler bu kitap sayesinde gelecek başlarına neler geleceğine dair ufak bir hayat bilgisi veriyor.
Eğer siz bir anneyseniz veya bir babaysanız çocuklarımıza inanmalıyız talihsiz akla gelmeyen bir kara kader geldiyse günün üstünü tecavüzcüsüyle evlendirilip olayin üstünü kapatmamalıyız.
Bugün senin çocuğun yarın benim başımıza gelebilir bu kitap biraz da kadınlar susmasın diye yazılmıştır.
Ben okudum tavsiye ediyorum gelin sizde alin birlikte yorumlayalim songül'ün hayatını.
#kitaptanalıntı
Tecavüze uğramış hayatları anlatmaya çalıştığım bu kitabı yazarken kaç kez ağladığımı hatırlamıyorum. Aslında sulu göz biri değilimdir ama insanım. Kafanızda oluşan fiziksel insanlıktan bahsetmiyorum!
Bir canlıya tecavüz edildiğinde sadece onun bedenine girildiğini sanıyorsanız, bunun çok daha fazlası olduğunu anlamanız için bu kitabı okumak ilk adımınız olabilir.
Sosyal medya da okuduğunuz/izlediğiniz yok olan hayatları, birkaç parmak darbesiyle paylaşmanızın işe yaramadığını anlamanız için bu kitabı yazmak zorundaydım.
*Tecavüze uğramış* ya da *Orospu* ifadelerini duyduğunuz/okuduğunuz da aklınıza sadece KADIN geliyorsa, o cümleyi kullananlardan farklı olmadığınızı birilerinin anlatması gerekiyordu.
Bu kitap; çevrenizdeki tecavüze/tacize uğramış bir insanın yalnız olmadığını anlamasına yardımcı olursa amacıma ulaşmış olurum. Tecavüzcüsü ile evlendirilen genç kızların soramadığı bir soruyu sormak istiyorum!
*Hayvanlara tecavüz eden sapıklar, tecavüz ettiği hayvanlarla evlendirildi mi?''
ARIF CANSIN
S O N G Ü L