···Okunma: 04 Şubat 2020 20:35 Çizgili Pijamalı Çocuk kitabı iç burkan bir hikayeyi 8-9 yaşlarından bir çocuğun
gözünden anlatıyor.
II. Dünya Savaşı zamanında Alman bir komutanın ailesi ile birlikte Berlin'deki çok sevdikleri evlerini ve mahallerini bırakıp Out-With'e gitmeleriyle başlıyor. Polonya'nın Auschwitz toplama kampının yanındaki yeni evlerine alışmak aile için çok zor oluyor. En çokta ailenin küçük
oğlu Bruno için. Odasının camından gördüğü çitler ve arkasında çizgili pijamalı insanlar ilgisini çekiyordu. Onların neden orada olduğunu anlamıyordu. “Sanki tüm bunlar çok
önemliymiş ve kimse tersini düşünmemeliyimmiş gibi. Tam olarak fark neydi? Kendi kendine düşündü: Hangi insanların çizgili pijama, hangilerinin üniforma giyeceğine kim
karar vermişti?" Yeni evlerinin etrafında keşfe çıkan Bruno çitin diğer tarafında bir çocukla tanışır. Shmuel, telin diğer tarafında, kampta yer alan esirlerden sadece biri.15 Nisan 1934 doğumlu Shmuel. Bruno'nun tel örgüleri keşfiyle başlayan dostluğu hikayenin ana konusunu oluşturuyor. Tanışıp dostluk kurduğu Bruno ile içler acısı ki tek ortak noktaları aynı gün doğmuş olmalarıydı.
Tüm kitabın en çarpıcı bölümü bana göre sonuydu. Kitap gerçekten insanı derinden etkiliyor, insanın zihnini, gözlerini öyle güçlü sarsıyor ki etkilenmemek elde değil.