2020 6. kitabı
Okunma: 10 Şubat 2020 20:06
Yanlış hatırlamıyorsam bu uygulamaya (ya da internet sitesine) girdiğim ilk yorum (zaten en fazla 5 incelemem var, neyse) Adam Silvera'nın Bana Sadece Anılarımızı Bıraktın kitabıydı. O kitabı bitirdiğimde kalbim o kadar acıyordu ki kitap hakkında bir şeyler yazarak rahatlayabileceğimi düşünmüştüm. Yine aynı sebeple buradayım. Öncelikle söylemek istiyorum ki kitabın adı sizi hiçbir şekilde sona hazırlamıyor. Yani ne olacağını hepimiz biliyoruz ama o anları okumak paramparça etti beni. Kitabın ilk 277 sayfasında karakterlere bağlanmaya başladığım için biraz üzülmeye başlamıştım ama kalbim sağlamdı. 277. sayfaya geldiğimdeyse nasıl ağladığımı anlatamam, çok tuhaftı bir şey de yoktu cümlede ama paramparça oldum orada. Sanırım olacakları o cümlede kavradım. Kitabı okurken sürekli Ölüm Habercisi olayının ne kadar korkunç olduğunu düşündüm. Böyle bir şeyin olmasını istemem sanırım çünkü düşünsenize gecenin üçünde birisi arayıp o gün öleceğinizi söylüyor. Çok korkunç. Cidden korkunç. Karakterleri çok sevdim, özellikle Mateo'yu. Çok mükemmeldi ve Rufus'la ilişkileri kalbimi paramparça etti, özellikle son 70 sayfada. Bu arada kitabın Bana Sadece Anılarımızı Bıraktın kadar kalbimde yer edeceğini sanmıyordum. Yanılmışım :) kitap sadece son 70 sayfası için bile kalbimde kocaman bir yer alırmış. Not: Kitabı bitirmem biraz uzun sürdü tek sorumlusu okulun başlamış olması. Hiç kitap okuyamadım günlerdir.
Ve Sonunda İkisi de ÖlürAdam Silvera · Pegasus Yayınları · 20194,088 okunma
1 +1'leme
8,8bin Gösterim
yeni okudum ve aşık oldum kitaba ağlayarak alıntı giriyorum ...
Gamze
Bir aydır falan kitap okuyamıyorum sıra o kitaba geldi diye fkehxnksjxbd
Merhaba. Arkadaşıma almayı düşünüyorum da iki erkek ana karakterin aşk hikayesi diye birşey duydum doğru mu? Arkadaşıma alacağım için içerikte biraz hassas davranmam gerekiyor. Belki ben de okurum spoiler vermeden açıklarsanız çok sevinirim
Gamze
Merhaba evet iki erkeğin tanışmasını, birlikte yaşadıklarını ve aralarında gelişen ilişkiyi okuyoruz bu kitapta. Ben yıllar önce çok severek okumuştum. Hatta bir sahnesini sınıfta okurken o kadar üzülmüştüm ki kimseye belli etmeden ağladığımı hatırlıyorum :D ama herkesin seveceği bir kitap da değil diye düşünüyorum. Konusu da su şekilde: bu kitabin geçtiği dünyada insanlara ölecekleri gün o gün oleceklerine dair bir arama geliyor. Ölüm günlerinde yalnız kalmak istemeyen kişilerin de arkadaş bulabilecekleri Son Arkadaş isimli bir uygulama geliştirilmiş. Ana erkek karakterlerimiz de bu uygulama üzerinden tanışıyorlar ve biz de yaşadıklarını okuyoruz.
Gamze Çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi herkese hitap etmeye bilir başka bir kitap düşüneyim. Açıklamanız için de teşekkürler
Kitabın adı spoi gfjfjv
Xowhcnoqixns
çok güzel bir yorum olmuş eline sağlık 😭💚
Teşekkür ederimm 😭💚