···Okunma: 21 Kasım 2021 16:55 Hükümetin ve destekcilerinin göstermis oldugu #atatürk düsmanligi ve elestirileri sonucunda; Ata'min "....olaylarla dolu gecen dokuz yilin ulusumuza karsi hesabini verme...." diyerek baslayarak ve milletine bazi gercekleri anlatmak icin basladigi #söylev (#nutuk) okumaya basladim.
Zaten ne diyordu dinimiz; #OKU.. Okumadan yargilayan dincilerden olmayacaktim... #mustafakemalatatürk; kararlari nasil aldigindan, nasil uyguladigina kadar, bu arada yasadiklarina da deginerek anlatmistir.
Dogu bölgelerinin ermenistan'a verilme asamasi, bazi sehirlerin düsman isgalinde olmasi, kendi cikarlari icin dis ülkelere bagli cemiyetler kuran vatandaslarin olmasi, ordunun savasci birliklerinib salinmis ve silahlarinib el konulmus olmasi gibi; vatanin akibetinin iyi olmadigini gösteren bircok olayin ayni anda yasandigi dönemde #gazimustafakemalatatürk bu gidise dur demis ve vatani savunmustur.
Temelleri cöken, ömrü tükenen #osmanlidevleti parcalanmisti ve #Türk-lerin atayurdu paylasilmak isteniliyordu.
Isin aci tarafiysa; #tarihi hic arastirmamis, hayati boyunca #kitap okumamis, babasindan duyduguna inanan kisilerin büyük önderi elestiriyor ve (maalesef) sucluyor olmasi.