···Okunma: 11 Şubat 2020 17:43 “O güzelim gözlerin hakkını hangi ressam verebilir ki?”
İngiltere’nin küçük bir kasabasında yaşayan Mr. Bennet ve Mrs. Bennet’ın beş kızının iyi bir evlilik yapması onlar için tek seçenektir ve kitap bu konu etrafında şekilleniyor. Kızlardan Elizabeth ile Mr. Darcy’nin yollarının kesişmesi ile güzel bir aşk hikayesi başlıyor. Başlıyor dedim ama Elizabeth’in önyargıları ve Darcy’nin gururu yüzünden bu aşkın başlaması epey uzun sürüyor yine de sonu güzel oluyor. Kitap biraz ağır ilerledi ona azıcık sinir olsam da genel olarak sevdim çünkü böyle duygu yüklü kitapları okumayı her zaman sevmişimdir. Hem edebi değeri olan kitaplara ayrıca önem vermek gerekmez mi sizce de ? Duygu yüklü kitapları seviyorsanız şans verin derim :)))
“Gurur ve gösteriş farklı şeyler, ama sık sık aynı anlamda kullanılıyorlar. İnsan gösteriş düşkünü olmadan gururlu olabilir. Gurur daha çok kendimizle ilgili görüşümüze bağlıdır, gösteriş ise bizim hakkımızda başkalarına ne düşündürtmek istediğimize.”
“Zira evlilikte mutlu olmak tamamen bir şans işi.. Tarafların birbirlerinin karakterini çok iyi bilmesi ya da karakterlerinin başlangıçta çok benziyor gibi görünmesi, onların mutluluklarına en küçük bir katkı bile yapmaz. Zira, bir süre sonra, kendilerini de şaşırtacak ölçüde birbirlerine benzemeye başlayacaklardır; o yüzden belki de insan, hayatını birlikte geçireceği kişinin olası kusurlarını ne kadar az bilirse o kadar iyi olur.”