2020 20. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2020 11:03
Stefan Zweng,yine bu eserinde her zaman olduğu gibi dilini,üslubunu en iyi şekilde kullanmış, insan psikolojisinin muazzam gözlemlerini okuyabileceğimiz bir eser sunmuştur bizlere. Konu Zweng eseri olunca içinde muhakkak insan hayatını derinden etkileyen hikâyeler olacaktır acı,korku,önyargı, endişe, bilinmezlik, umutsuzluk ve ölüm vs. AMOK(Amuk):Malezyada kullanılan bir dil. Gözü kararmış,öfkeden deliye dönmüş ve öldüren anlamına gelir.bir türlü cinnet hali. AMOK koşucusu önüne çıkan her kimse öldürür, birileri tarafından durdurulup, öldürülünceye kadar asla durmaz. Yazar bu hastalığı kendi ruh haliyle bağdaştırmış. Hikayede Doğu Hint Adalarında görev yapan bir doktorun kendisine yardım için gelen kadına olan önyargısıyla başlar herşey, doktorluk mesleğinin dışında kendi duygularıyla hareket eder. Kadına yardım etmez. Sonrasında kendisini bir Amok koşucusu gibi buluverir kadının peşinde deli gibi ne yapacağını bilemez ,Kadına yardım etmek ister hemde saplantılı bir halde.Vicdanı onu bir Amok koşucusu yapmıştır. pişman olmuştur. Kadının pesine düşer günlerce kovalar onu sonunda bulur ancak kadını kurtaramaz. Önyargı, pişmanlık, vicdan, yardım hepsi insani duygular hepimizin hayatında yeri var.
AmokStefan Zweig · Qanun Neşriyat · 2018134,5bin okunma