2020 13. kitabı
Okunma: 14 Şubat 2020 13:03
En sevgili ey sevgili keşke seni bir defa görebilseydim. Peygamber efendimizin hayatının anlatıldığı bu eser aşkla muhabbetle yazılmış. Daha önce birçok kaynaktan efendimizi hayatını okudum bu kitapta okuduklarımdan farklı şeyler öğrendim ve okudugum kitaplara göre bu kitapta eksik bilgilerin de olduğu kanatindeyim. Mesela halifelerin hayatlarına çkk az deginilmiş. Örnek olarak verilen Ayeti kerimelerin hangi surenin kaçıncı ayeti olduğu söylenmemiş. Yalnız bir husus dikkatimi çekti necip fazıl kitabın başından sonuna kadar peygamber efendimizin ismini telafuz etmiyor m..... mustafa şeklinde yada sadece m.... olarak yazmıştır bunun hikmetı nedır anlayamadım dogrusu. Konuyla ilgili syf 547 de şöyle diyor. Allah kur an ında hiçbir defa sevgilisine has ismi, nida edatıyla -ya M....- diye hitap etmedi. Bunu biliyor musunuz? Eritici bir edep ve haya temsilcisi... halbuki eski çağlarda bile derin aşk ve yüksek ilim devrine yakın tefsircilerden çoğu müstesna gaamızayı, inceliği görememiş, ham ve kaba kalmış ve bazı ayet başlarında De ki....... hitabından sonra "Ya M..... " diye, O nun has ismini kullanmak cüretini gösermiştir. De ki .... emrinden sonra bizzat Allah ın kullanmafığı ismi nasıl kullanırlar ve bir sırrı çiğnemiş olmaktan nasıl ürpermezler. Anlayın kur an ın tefsirine mahsus ehliyet ne demektir. Muhammed sevgili peygamberimize (sav) binlerce salat ve selam olsun okumayı düşünnenlere kısaca tavsiyem sadece bu kaynağa bağlı kalmasınlar.
Çöle İnen NurNecip Fazıl Kısakürek · Büyük Doğu Yayınları · 202112,2bin okunma