2020 1. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2020 02:16
Macera Dünyalı Simon’un bilinç gemisi -ve favorim olan- Akrep ile tanışması ve bir uzay gemisi yarışına katılması ile başlıyor. Karanlık bir gezegende başlayan hikaye gezegenlere ve yıldızlara kadar uzanıyor. İnsan ırkının artık galaksi içindeki 4 büyük ırktan biri haline geldiği 8000 yıl sonrasında da savaşlar bitmiyor tabii:) Önce düşmanımız olan Titan ırkı İnsan ırkından yardım istiyor ve bu yardım sonucu İnsan ırkı yeni bir düşman ediniyor ama ne düşman. Barbarlar! Adam tam bir pislik çıktı Rıza Baba diyeceğiniz türden bir ırk. Herkese saldırıyor ve zarar veriyorlar. Üstelik teknolojileri de ileri. Galaksi içindeki 4 büyük ırk aralarındaki düşmanlığı bir kenara koyarak bu yeni düşmanla savaşmak için bir araya geliyorlar. Fakat tabii ki tahmin edeceğiniz üzere bu çok da kolay olmuyor. Özellikle Jaal ırkını ikna etmek için dünyalı Simon ve Büyük Upazi’nin verdiği mücadeleyi okumak oldukça keyifliydi. İnsan ırkının başındaki kişi olan Şansölye Qarnas’ın fikirleri ve stratejileri çok iyiydi. Oldukça otoriter olan bir yapıya sahip olması ve yansıtılan kişiliği oldukça etkileyiciydi. Genel olarak karakterleri ve kurgunun akışını beğendim. Bilinen bilim kurgu eserlerden farklı olarak oldukça akıcı ve rahat okunan bir yapıya sahipti. Teknik detaylara boğmadan işlenen hikaye okuyucu olarak bana çok keyif verdi.
Kehanet VaatleriM. S. Asherson · Feniks Yayınevi · 2019306 okunma