2020 97. kitabı
Kitabı bana kitap dostu, kitap okutmaya gönül vermiş değerli yazar #OğuzhanSaygılı, #KitapŞuuru- Hediye Kitap Kampanyasından gönderdi. Teşekkürler, başarıları daim olsun. Aslında ben bu kitabı 1990'lar da arkadaşımdan ödünç alıp okumuştum ve çok keyif almıştım. Görünce tekrar okumak istedim. Bakalım 30 sene sonra aynı keyif verecek mi? Bir dönem yani 90'lar da Engin Ardıç, okuduğum Nokta, Tempo gibi dergiler ve gazete yazılarından takip ettiğim, yorumlarını izlediğim bir yazardı. Zamanla gündemden çekilince, ben de takip etmeyi bıraktım. (Okur) Şengül Hamamının. benim inadına... "belden aşağı" diye nitelemekte ısrar ettiğim örneklerine göz atınca ... bunları belki de .. "müsakeşe gırgırları" sanacaktır...Ama "ciddi" okuyucu:.. Haa bakın o ayrı... O, fakirin bu kez de cinsellik vadisine daldığını, Türk insanını, kadınıyla, erkeğiyle, yüzyıllardır perişan eden, aklını fikrini kurcalayan, uykularını kaçıran, mutsuz, sinirli ... hatta ruh hastası kılan dertleri ırgaladığını ... görecektir. (Arka kapaktan) Elinizde tuttuğunuz bu kitap Ardıçkolikler için "exclusive" olan, hiçbir yerde yayınlanmamış " ŞENGÜL HAMAMI"ndan alıyor başlığını... Bir ara küçükleri muzır neşriyattan koruma kurulu kararı ile içi görünmeyen poşet içinde satılmak zorunda kalınan kitap Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne yapılan itiraz sonucu "muzır" neşriyat olmadığı hükmüne varılarak "poşetsiz" satılabilmektedir. Korkmadan okuyabilirsiniz... diyor yazar biyografisinde ama bence genede +18 okuyabilir. "Uyarmadı" demeyin ( ) "Nerede O Eski Fordçular" başlıklı bölümde hiciv yapmış ama bende uzun süredir bu konuyu düşünüyorum. Son zamanlarda, ara sıra dışarı çıkıp, toplu taşıma araçlarına bindiğimde her zamanki gibi gözlem yapıyorum ve gençlik dönemimizi düşünerek mukayese ediyorum. Teknolojinin, android telefon ve tabletlerin hiçbir yararı olmasa da, zararlı olsalar da; "fordçuluk" denilen kavramı bitirdiler. Artık hanım yolcular toplu taşıma araçlarında rahatlıkla seyahat ediyor. Yakalarında toplu iğne, çengelli iğne taşımak zorumda kalmıyor. () Otuz sene sonra, bazı şeylerin değişmediğini görerek hüzünlensem de yazarın hicivlerine, anlatımdaki ustalığına, mizahına gülmeden edemedim. Kitabı aynı keyifle okudum ve yazarı bir kere daha takdir ettim. Belden aşağı bölümler olduğu, kitabın muzır neşriyat kurulunun elinden mahkeme kararı ile kurtulduğunu, benimde +18 uyarısını yaptığımı göz önüne alarak okuyup, okumama kararını size bırakıyorum. #oğuzhansaygılı #kitapşuuru
Şengül HamamıEngin Ardıç · Cep Kitapları · 198921 okunma