Her Güne Bir Hayal Kırıklığı
2020 27. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2020 19:03
Öncelikle hiçbir insan bu kitabı sonuna kadar okuduğunu gururla söyleyememeli. Benim gibi sırf eleştirel gözle bakarak okuyan bir insanın bile 'Bu kitabı okudum.' derken yüzünde mutlaka buruk bir ifade vardır. Sırf Shakespeare ile ilgili diye güzel bir şey çıkacağı kesinlikle düşünülmesin. Ben bu yanılgıyla almış bulundum. Kitabı kaleme alan yazarın Kafka , Platon gibi değerli yazarlar üzerinden prim kasmak adına yazdığı birkaç kitabı daha var. Bu kitapta 'Hayatın en büyük mucizesi' olarak nitelendirdiği aşk üzerinden sözde tavsiyeler veriyor. Eğer aşkı hayatın en büyük mucizesi olarak görüyorsa yazar, bu kadar basit ve gereksiz bir kitapla değerini düşürmemeliydi. Sanıyorum ki yazar 'Her güne bir' ifadesini başlıkta kullanarak hayatımızdan ve okuma zevkimizden çalacağı şeyleri gözümüzde büyütmememizi sağlamaya çalışmış. Yine de aşkın kitaplardan öğrenileceğini düşünenler varsa bile bu kitap onlara göre de yalnızca dandik bir parodiden ibarettir. Eğer nitelikli kitaplara ve Shakespeare'e saygınız varsa bu ve bunun gibi kitaplardan uzak durmanızı tavsiye ederim.
Her Güne Bir ShakespeareAllan Percy · Pena Yayınları · 2016217 okunma