···Okunma: 11 Şubat 2020 22:05 Yeni nesil yazarlarımızı tanıyalım etkinliğimizin ocak ayı konuğu Betül Güçlü oldu. Beni harekete geçiren bazı şeyler var kitap alırken. Kapağın bana verdiği his en önemlileri arasında sanıyorum. Bu kitabı gördüğümden beri de aynı hisler içerisindeyim. Yanıldığım olmuyor mu? Oluyor tabiki ama bu kitapta o olmadi. Dış kapağı gibi naif, tatlı, ve sakin ama aynı zamanda okuması çok keyifli bir kitap oldu benim için.
Hemen kitabımızın konusuna geçelim;
Günlerden bir gün Limon Sahaf'ın sahibi Cemil Meriç Kozan nâm-ı diğer Bay C arkadaşları ile Aşk ve Gurur tartışıyor. Konu tabiki Darcy tartışmayı duyan kızımız Ecrin durur mu? Bende bir iki çift laf edeyim diyor. Ama bizim kibir konusunda Darcy'i aratmayan Cemil Meriç 'imiz ne yapıyor? Kızımızın üzerindeki bestseller kitaplar satan kitapçı tişörtünü görüyor ve kapıyı Ecrin'in yüzüne kapatıyor Ecrin'e bu yapılır mı hiç?
Sevgili Ecrin kızımız bunun üzerine sınırını atamıyor ve oturup oğlusumuza mektup yazıyor. Içindeki her şeyi sayıp döküyor. Mektubuna karşılık gelmesi ile birlikte olaylar olaylar tabiki. Ne sandınız oturup hepsini anlatacağımı mı?
Kitabim mektup kısımlarına bayıldım. Sonra çiftimizin ilk yüzyüze görüştükleri sahneye de. Çok tatlıydı. Cemil Meriç Kozan'dan bir adette ben almak istiyorum Hiçbir şeyi abartmadan da gayet keyifli bir kitap yazılabiliyormus. Ben vıcık vıcık olmayan aşk hikayelerini pek seviyorum. Her şey yavaş yavaş geliştiğinde çok keyifli oluyor. Hoşuma gitmeyen tek bir olay vardı kitapta. Sondaki aksiyon kısmı. Sonuna kadar istediğinin pesinde koşan, baya baya cesur Ecrin kızımızın karakterine yakıştıramadım o hareketleri. Ama bu kitap tam aldığım keyfi çok azaltmadı. Nihayetinde pek sevdim