·240 syf.····Okunma: 03 Mart 2020 16:35 Merhabalar
Size güzel bir kitap ile geldim. Bol duygu, acı, kötülük barındıran bu kitap sinirlerinizi alt üst edecek. Konusundan kısaca biraz bahsedeyim sizlere...
Songül daha küçük yaşta belli kötülüklere maruz kalsada hayatla mücadelesi devam ediyor.
...
Kitabı sonuna geldiğimde bu hikayeyi baştan sona kadar boşuna mı okudum len ben dedim. Çünkü sonunu hiç tahmin edemeyeceğim bir şekilde bitirmiş yazar. Sonunda Songül'ün gerçekten delirdiğine bende okuyarak şahit oldum. Yasemin, Yasin, Mine derken kafam allak bullak oldu. Vedat'a mı kızasın yoksa diğerlerine mi bilemedim. Kitabın sonunda kime küfür edeceğimi şaşırdım, tıkandım kaldım. Abi, sen nasıl bir annesin? Bu nasıl bir rahatlık? Bu nasıl bir yaşam?
...
Alıntılar;
"Sessiz çığlıklarım sağır etmiyordu artık kulaklarımı. Bugün biraz daha az mutsuzum sanki! Yalnızlığımın çaresiz olduğunu düşünürdüm hep, ama çaresini bulmuş gibi içimdeki kelebeklerin kanat çırpışlarını duyuyorum, hatta rüzgarı bile serinletiyordu beni."
"Belki bir gün, bu günlüğü okuyan biri olursa ona en büyük tavsiyem; 'iyiki varsın' diyenlerin hepsi senden kaçacak, buna emin olabilirsin!"
"Her girdiğim sokak çıkmaz olduğu için yürümekten vazgeçeli uzun zaman oldu. Ne gülümseyecek gücüm kald, ne de o gülümsemeye değecek biri olduğuna inancım. Önce ruhumu öldürdüm, sonra sevgimi ve daha sonra da hayallerimi."