2020 21. kitabı
Okunma: 03 Mart 2020 13:28
Herkese merhaba. Daha önce Cenk Mustafa Güven’den Suretler kitabını okumuş ve çok etkilenmiştim. Bu sefer de Kansız isimli kitabı okudum. Gene aldım kitabımı elime, yerleştim koltuğuma, kahvem de yanımda. Bir solukta 98.sayfaya kadar geldim. Ama nasıl gerildim anlatamam. Dedim ben bu gece  daha fazla devam edemeyeceğim kesin rüyamda görürüm diyerek bıraktım. Ama ertesi sabah koşarak kitabı elime alıp okumaya devam ettim. Gerekten kurgusu, konusu, akışı çok değişikti. Başarılı derecede değişik! Önemli noktalarını vermeden nasıl kitabın konusunu anlatabilirim bilemiyorum ama bir deneyeyim. Kitap başta Ayla isimli kadının doktora gitmesi ve hamile olduğunu öğrenmesi ile başlıyor. Ultrasonda kontrol sırasında doktor şaşkınlık içerisinde kalıyor ve hemen fikir almak için başka bir meslektaşını çağırıyor. Gelen doktor da ayrı bir şok yaşıyor ve hayatlarında böyle bir durumla karşılaşmadıklarını söylüyorlar. (Ne olduğunu söylemem. Yoksa büyü bozulur. ) Ayla hastaneden çıkınca bebeğin babasını arar, arar, arar ama ulaşamaz. Ve ailesine söyledikten sonra bebeğe ne yapacaklarına karar vermeye çalışır. Diğer yandan Gülce vardır. Ayla’nın aksine yaşam enerjisi dolu, gülümsediği yerde güller açan, herkesin çok sevdiği biridir. Ara sıra nöbetler geçiren babası ile yaşamaktadır. Babası Gülce ile evlenmek isteyen herkesi reddediyordur. Ama bir gün gelen bir evlilik teklifine sıcak bakar ve canı kızını evlendirir. Ve kısa süre sonra Gülce hamile kalır. Tam olarak olaylar bu Ayla’nın bebeği ile Gülce’nin yollarının kesişmesi ile başlıyor. Aslında yollarının kesişmesi de gerekiyor. Kitap öyle bir yerde bitti ki, kapağını kapatıp bir süre bekledim. Ve şimdi çok büyük bir merakla 2. Kitap olan Gölge’yi bekliyorum.
KansızCenk Mustafa Güven · Cenevre Fikir Sanat · 2018117 okunma