2020 8. kitabı
Okunma: 07 Mart 2020 16:32
Kitabın yazarı en sonn Zonguldak valiliği yapan Ahmet Çınar... Yazar hem kaymakamken hem de valiyken görev yaptığı yerlerde kendi doğrularının peşinden gittiği, siyasilere ve onlardan beslenenlere eyvallah demediği için halk tarafından çok sevildi fakat "yukarılar" hep rahatsız oldu.. Kitabı okudukça ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.. Romanın konusunu ise Ahmet Çınar'ın Mardin'in Dargeçit ilçesinde kaymakamlık yaptığı sıralarda başından geçen olaylar oluşturuyor.. Kitap adeta 1990'lar Türkiye'sinden özellikle de Güneydoğu Anadolu bölgesindeki yaşamdan kesitler sunuyor bize.. Yazarın orada kaymakamlık yaptığı yıllarda ben de hasbelkader öğretmenlik için oradaydım. Kitaptaki olaylara ya bizzat şahit oldum ya da birinci ağızlardan dinledim.. O yüzden 20 yıl sonra tekrar o günleri yaşadım kitabı okurken.. Dargeçit sokaklarında dolaştım, lojmanda arkadaşlarla vakit geçirdim, pencerelere battaniye gerip karartma uyguladım, oradayken edindiğim dostlukları hatırladım tekrardan.. Kitap çok sade bir dille yazılmış.. Sıkılmadan anlayarak okuyorsunuz.. Olaylar öyle kurgulanmış ki hep bir sonraki bölümü merak ederek okuyup kitabı bir çırpıda bitiriyorsunuz. Ya da bana öyle gelmiş olabilir..Çünkü olayları yaşamış birisi olarak taraflı bakıyor olabildim.. Özellikle son bölümleri ağlayarak okuyacağınızdan eminim..
KordüğümAhmet Çınar · Format Yayınları · 201643 okunma