Puan vermedi·456 syf.····Okunma: 10 Mart 2020 01:35 Romanla ilgili çok bir şey demeyeceğim. Romanın güzel kurgulandığını düşünüyorum fakat romanın dokusuna zarar veren birkaç şey var. Tabii bu yazı sıpoylır içereceği için ona göre okunmasını tavsiye ederim. İlk bölümdeki anlatıcı romandaki öldürülen ilk kişi. Orada pek ipucu vermiyor fakat ölürken "biliyordum" deyip gülmesi ilerleyen sayfalarda bize bir şey anlatıyor. Engin kendini vurana şaşırmıyorsa demek ki kavgalı olduğu biri tarafından öldürülmüş olma ihtimali akla geliyor. Ben de öyle düşündüm. Fakat son sayfalarda öldürenin pavyondaki Sadri olduğu anlaşılıyor. Romandan anladığımız kadarıyla Sadri ile Engin'in ilişkisi Azize etrafından oluşmuş. Engin pavyonda sinirlendiğinde Sadri de orada. Fakat Sadri tarafından öldürüleceğini düşünecek durumda değil. Ama aynı akşam öldürülüyor. Bu bana pek mantıklı gelmedi. Bir başka dikkatimi çeken şey ise Nazlı ile başkomiserin uzun uzun diyalogları. Arka arkaya devrik cümleler ile oluşan gerçek bir diyaloğa rastlamadım. Bu da bence sorun. Fakat bunlar haricinde, özellikle sokak çocuklarının olduğu diyaloglar oldukça gerçekçi. Son olarak romanın dokusunu bozan birkaç şey dışında güzel olduğunu söyleyebilirim.