2020 142. kitabı
Okunma: 18 Mart 2020 04:22
Uzun zamandır bizimle bu denli aynı dili konuşan bir yazarla karşılaşmamıştım. Bunda elbette yazarın genç olmasının etkisi büyük. Zaman zaman günümüz konuşma diline ait ifadelere yer vererek bazı ciddi riskler alıyor olsa da, bunların üstesinden gelmeyi başarıyor. Öykülerde işlenen veya işlenmeyen konulara baktığımızda veya sade diline rağmen kurgulanışlarındaki incelikleri fark ettiğimizde bunların yetkin bir yazarın ürünleri olduğunu görebiliyoruz. Aile, çocukluk, geçmiş, aşk, yalnızlık, kent yaşamı, yabancılaşma gibi pek çok konuya değinen yazar, küçük bir anılar geçidi yapıyor sanki. Bunun yanında, pek çok çağdaş yazar gibi, toplumun yadırgayacağı uç konulara da değinmiş bir iki öyküsünde. Genel olarak sakin bir iklimde seyreden öykülerin son cümlelerinde, ayrı bir incelikle karşılaşıyoruz. Öyle yalın ve kısık cümlelerle bitiriyor ki öykülerini, bu sessiz finaller, okuyanın zihninde tam tersi güçlü ve gürültülü bir etki bırakıyor. Sanırım kitapta en güçlü öyküler sonlara saklanmış. Gittikçe okuyanı etkisi altına alan bir sıralama izlendiğini hissedebiliyorsunuz.
Atları Bağlayın Geceyi Burada GeçireceğizMelisa Kesmez · İletişim Yayınları · 20195,2bin okunma