Puan vermedi·137 syf.····Okunma: 19 Mart 2020 12:17 insani dusunmeye sevk eden bir kitap. benim de benzer düşündugum ancak belki dogru kelimeleri secemedigim, belki de insan olmanin verdiği egoyla homo sapiens'e yakistiramadigim düşünceleri guzel orneklerle acikliyor yasli adam.
*spoiler*
bu aralar zaten aklimi kurcalayan ozgur iradeye sahip olmadigimiz dusuncesi kafamda hepten temellendi. bu da insana anayasadan tutun egitime dek toplum olarak yasamanin her paydasini sorgulatiyor. kitapta bunlara deginilmese de zamaninin oldukca ilerisinde bir kitap(1700lerde yazilmis.) insani bir makine olarak gormesi ve düşünce basamaklari olarak hayvanla ayni basamaga, ahlak olaraksa bir alt basamaga koymasi bizim bu dunyaya katkimiz olmadi, kendimizeyse belki de tek katkimiz sanatti dedirtiyor. mark twain, dostoyevski gibi yazarlarin insana bu bakis acisi benziyor ve kendimizi begenmisligimizin ne anlamsiz oldugunu bi kez daha hatirlatiyor. iyi okumalar.
*spoiler*
133 sayfalik bi cep kitabi karbon kitaplardan. 2.90tlye almam sebebiyle cevirisinden kuskuluydum, yazim hatalari da bekliyordum. yazim hatalari az olmak kaydiyla yine vardi ve cok derin anlamli cumleler içermediginden ceviri bence normaldi.
yine de baska bi yayınevinden okumak isteyebilirsiniz.
kitap yarida birakmaya cok musait ve ozellikle baslarda surekli ayni seyden bahsediyor. ama arkadas ortamlarinda guzel bi tartisma konusu oluyor.
bi de cep kitaplari benim gibi cebinizde unutup sonra makinede yikamayin.
maalesef alintilarim makinede kitapla beraber yıkandı.