248 syf.
10/10 puan verdi
Şiir
Eser: Canistan-Yağmur Atlası Yazar: A.Rahim Balcıoğlu Yayınevi: Ötüken Sayfa: 248 Şair ve yazar A.Rahim Balcıoğlu'nun Canistan-Yağmur Atlası şiir kitabı şair ve yazar hakkında kısa bir biyografi ile başlar. Şiir kitabı iki bölümden oluşur. Birinci bölüme Canistan adını vermiştir. Bu bölüme Ertuğrul Bülend bir takdim yazısı yazmıştır. Bölümde, yüz yedi şiire yer vermiştir. İkinci bölüme ise, Yağmur Atlası ismini vermiştir. Bu bölüme de, Enver Özçağlayan Birkaç Söz başlığı ile bir giriş yazısı yazmıştır. Bu bölümde ise, yüz on üç şiir yer almaktadır. Şair aşağı yukarı şiir ile ilgili tüm konularda şiir vermiştir. Vatan sevgisinden tutunda millet sevgisine kadar şiirler yazmıştır. Mesela Yirmi Üç Nisan ile ilgili şiiri bile bulunmaktadır. Kelime haznesi çok kuvvetlidir. Dağarcığı zengindir. Uyakları mükemmeldir. Dili anlaşılır ve sadedir. Anlatımı güçlüdür. Milli manevi değerlerimiz üzerinde de duran şiirlerini görmekteyiz. Peygamberimize yazılmış, Dört Halifeden bahseden, ezana dikkat çeken şiirlerini de görmekteyiz. Ahlak ve etik kuralların yer aldığı güzel şiirlerine rastlamak mümkündür. Anne sevgisinden baba saygısından bahseden, aile bütünlüğünden, dert ve dermandan, aşktan, özlemden bahseden birçok şiire rastlayacaksınız. Bazı şiirler çok anlamlı, çok şey ifade eden ama iki mısradan oluşan bir yapıya sahiptir. Saygının kaybolmadığı, tabiatın vızıltısını, şarkı söyleyen sesini, doğaçlamadan, betimlemelerden kaçmayan, duygu yüklü, alışılagelmiş kurallar dışı şiirlerin yer aldığı bir eser vücuda getirilmiştir. Yaz yaz der gibisiniz. Yazayım da size okunacak birşey kalmasın mı? Alıp okuyun. Ne dediğimi ve ne demek istediğimi anlarsınız.
Canistan - Yağmur Atları
Canistan - Yağmur AtlarıA. Rahim Balcıoğlu · Ötüken Neşriyat · 20067 okunma