2000 254. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2000 00:00
Turning and turning in the widening gyre The falcon cannot hear the falconer; Things Fall Apart; the centre cannot hold; Mere anarchy is loosed upon the world. Gitgide genişleyen girdapta hiç durmadan dönülür Şahin işitemez şahinciyi, Her şey dağılıp parçalanır; merkez artık tutamaz; Yalnız anarşi salınır dünyanın üzerine. Bu aralar çok güzel kitaplar okuyorum. Yazanlara, önerenlere sonsuz teşekkürler...Kitap okumayı çook seviyorum. Kuru, kuru değil ama. Gerçekten. Günlük işlerini hemen bitirip bir an önce kitap okuma isteğini bilen bilir. Başa değişik hisler... Neyse. Parçalanmaya dönelim. Çok ilginç farklı kültürden bir kitap. Kabilenin gelenekleri,inanışları kullandıkları kelimeler.. Bazılarının anlamı okuduğum pdf'in sonunda yazıyordu, çok güzel oldu benim için. Çok değişik bir kültür. Geleneklerine bağlı olmak güzel bazen kabiledeki erkeklerin özellikle Okonkwo'nun eşler,ne ve çocuklarına sert davranmasından hoşlanmadım. Ama düşününce zaman başka zaman, yer başka bir yer, kültür farklı bir kültür...Sadece herkesin insan olarak eşit olduğu bir durum olsa özellikle kadın-erkek ilişkileri bunun haricinde kabilenin geleneklerine birşey diyemem. Sonra misyonerler köylere geldi farklı kültür ve farklı din geldi. Ama genel olarak iyi karşıladılar. Bunu yazınca düşündüm acaba insanlar neden birbirlerini inançları konusunda ikna etmeye çalışıyor ki? Düşünecek ve tartışacak çok şey var. Okonkwo'nun yanlışlıkla birini öldürmesi ve bu yüzden sürgün edilmesi. Ve kitabın sonu... İnanamadım. Tuzak olduğunu zannettim. Ama gerçekmiş. Bu konuda daha fazla yazıp spoiler vermek istemiyorum. Bu arada bu kitap üçlü bir serinin ilk kitabı. O yüzden diğerlerini de hemen okumak istiyorum.
Things Fall ApartChinua Achebe · Penguin Books · 19941,082 okunma