Puan vermedi·213 syf.····Okunma: 02 Nisan 2020 21:28 Kitabı okumayanlar için; bu yazıdan sonra bu kitabı okuma tadınız azalabilir.:) Kısaca spoiler içerir.
Öncelikle bana değişik bakış açıları kazandırdı bu kitap. En ilk doktorun düşünceleri ufkunuzu genişletecek cinsten. Onun dışında oradaki hastaların bakış açısından dünyayı gözlemleme fırsatı bulabiliyorsunuz. Ölmek isteyen bir kızın, ölmeyi becerememesi ve sonrasında ölümünün 1 hafta uzaklığında öğrenmesiyle başlıyor her şey. Normalde kızın yapacağı başarısız bir intihar sonrasında tekrar kendini öldürmeye çalışmaktır. Doktor (bence çok zekice) bunu düşünerek işte kıza 1 haftalık ömrü kaldığını söylüyor ve kitabın sonuna kadar da okuyucu da böyle zannediyor. Yaaa uf hiç güzel anlatamıyorum okuyun işte çok güzel finali var. Ya keşke kız ölmek zorunda olmasa, diyorsunuz içinizden. Benim en çok dikkatimi çeken şey ise; akıl hastanesinde olduklarından dolayı kimse onların davranışlarını sorgulamıyor, içlerinden geldiği gibi yaşıyorlar hayatlarını. Oysa dış dünyada ben dahil herkes hareketlerinin garip karşılanacağını, alay konusu olacaklarını
düşünerek kendini hep baskılıyor. Ne gerek varmış, diye düşünüyorum. Asıl deli bizlermişiz, diyorum ki kitapta sık sık bunu vurguluyor. Neyse öyle işte güzel bir maceranın daha sonuna geldim.