KİTAPTAN METRO BİLETİ... Brezilya'da kitap okumaya dikkat çekmek için , araştırma kapsamında, ilginç bir uygulama yapıldı. Brezilya'da okuma alışkanlığı üzerine yapılan araştırmada kişi başı yılda iki kitap okunduğunu gören yetkililer bir kitap projesiyle harekete geçtiler. Ülkenin en büyük yayın evlerinden biriyle anlaşma yapıldı. Anlaşmaya göre, hazırlatılan kitap koleksiyonu metro bileti olarak kullanılabiliyor. İlk etapta on çeşit kitapla hazırlanan bu koleksiyona ebat olarak küçük kitaplar konuldu. Kitapların taşınması hayli kolay olacak şekilde tasarlanmış görünüyor.
Biz de istiyoruz yaaaa
Yazının devamında projenin detaylarından da bahsediliyor. Her bir kitaba bir barkod yerleştirilerek 10 adet ücretsiz metro giriş bileti tanımlanmış. Ayrıca bir de yazılım geliştirilmiş ve bu yazılıma göre 10 bilet geçişini yapan kullanıcı için bu kitaplar internet üzerinden tekrar kredi yüklenebilir hale getirilebiliyor. Bence gerçekten çok hoş. Okur oranı ciddi bir artış gösterebilir. Kitapların ücretsiz olması ve başkalarına hediye edilebilmesi de hedefleniyormuş. :)
Ne kadar mükemmel bir uygulama, bizde ise habire ultra rezil ulaşıma zam gelsin.
edebiyathaber.net/brezilyada-metr... benim aldığım kaynak değil ama yine de aynı haber. Umarım işinize yarar.
Bu yorum görüntülenemiyor
İnternette biraz araştırdım ama maalesef link olarak atabilme imkanım yok. Yine de yardımcı olacaksa; İnsan ve Hayat Dergisi Ocak 2016 sayısının 11. sayfasında bulunuyor bu yazı. Ben yine bir bakacağım. Eğer bulursam paylaşırım. :)
Çok güzel bir uygulama tebrikler.