2020 20. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2020 15:41
#kitapyorum #montecrıstokontu #alxandredumas #2020-20.kitap #sayfasayısı 1552 #volkanyalçıntoklu çevirmen "Gençlik meyvesi aşk olan bir çiçektir,onu yavaşça olgunlaştığını gördükten sonra toplayan bahçıvan ne mutludur." "Ahlaki yaraların gizlenselerde asla kapanmamak gibi bir özellikleri vardır,dokunulduklarında ağrımaya,kanamaya hazırdırlar,yürekte ve açık beklerler" "Demek babaların hatalarını üç dört kuşak boyunca evlatların ve torunlarının yaşamlarını etkileyeceği doğruymuş." Yazarımızdan iki üç cümle yorumumuza başlamasak haksızlık olurdu. Olağanüstü olarak nitelediğimiz bu eseri mutlaka okuma listenize alınız. Bizim böyle nitelememizde eseri birlikte okuduğum arkadaşım TC Fadime Aslan 'ın katkısı da oldu tabi.Kendilerine buradan teşekkürlerimi sunuyorum.Bir eseri bir arkadaşınızla birlikte okumak inanın keyiflerin en güzeli. Polisiye mi desek romantizm mi desek 1552 sayfaya hepsi sığıyor.Muhteşem bir kurgusu olan eser heyecan ve coşkununun yanında akıcı özelliği ile kendini okutturuyor.Yani gözünüzde büyütmeden umduğunuzdan kısa sürede bitecek bir eser. Kitabın konusuna az girmeden olmayacak. Morrel şirketinde kaptan olma yolundaki edmond bir iftira mektubu yüzünden 14 yıl gibi uzun süre hapis hayatı yaşar.Tesadüfi bir şekilde kurtulduğu bu yoldan kendisinden sevdiğini ve tüm hayatını heba edenlerin hesabını sorma şansını yakalarr.Ama çizmiş olduğu yol öyle çetindir ki hani bazan deriz ya şeytanın aklına gelmez.İşte bu yolda intikamını yavaş yavaş alma çabasındadır. Aaa böylemiymiş dediğiniz kitap gençliğimizde radyolarda dinlediğimiz ve bir sonraki günü özenle beklediğimiz arkası yarın piyeslerinin tadını verdi. Kitabı okuyacaklar isimleri arasıra karıştırsada çerçeve oturduktan sonra pek sorun olmuyor.Hani adam iki cilt daha yazsaymış okunacak bir kitap.Bitmesine üzüldüğümüz nadide eserler arasına katıldı. Sağlıcakla ve esenlikle kalınız.
Monte Cristo Kontu (2 Cilt Takım)Alexandre Dumas · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202037,2bin okunma