Puan vermedi·304 syf.····Okunma: 04 Nisan 2020 04:10 Öncelikle kitabın editörünü eleştirmek istiyorum yazım ve anlatım hataları çok fazlaydı özellikle başlarda bu beni rahatsız etse de kitabın içine daldıkça bunu unuttum.
Kurgu açısından iyi denilebilir bazı yerlerde gereksiz ayrıntılar olsa da genel anlamda olaydan kopartmıyor sadece çok hızlı bir şekilde okuyup geçtiğim yerler oldu. (Bir çocukluk anısını anlatırken çocukluk arkadaşının dedesinin doğumundan başlamasa daha iyi olabilirmiş (ironidir spoiler değildir))
Kitabın adı ve arka yazısından dolayı daha fazla acil vaka, tıp ve sağlıkla ilgili birtakım bilgiler de içerdiğini düşünmüştüm ama öyle olmadı. Bildiğimiz aşk romanı çıktı. Beklentimi karşılamasa bile sürükleyiciliğiyle beğenimi kazandı diyebilirim. Uzun zamandır bu kadar içine düşüp de sabaha kadar uyumayıp bitirdiğim bir kitap olmamıştı. Özetle güzel bir aşk romanı okumak istiyorsanız tavsiye edebileceğim bir kitap. Polisiye beklerken aşk hikayelerinin içinde buldum kendimi. Tabi kötü değil özlemişim böyle mutlu aşklar okumayı. Bu kadar güzel bu kadar tertemiz sevgi beni sımsıcak duygulara sürükledi. Kitapta insan hayatına dair çıkartılacak güzel dersler var. Okunmaya kesinlikle değer.
Ek yorum:
Spoiler
Sonunu en baştan söylemesi yazarın kendi tercihidir, ona bir şey diyemem tabi ama Ragıp’ın şizofren olduğunun öğrenilmesiyle katilin o olduğunu tahmin edemeyen yoktur herhalde.. bu kadar bariz olmasaydı keşke tadı kalmadı.
Bir de Ragıp Kemal’in paramedik olduğunu nereden ve nasıl öğrendi? Şizofren olan bir insan hadi diyelim işine ve evine kadar takip ediyor sürekli izliyor ailesi çevresi dahil hiç kimse nasıl fark edemiyor bu kısımlar çok belirsiz kalmış daha fazla ayrıntı olsaydı daha tatmin edici olurdu.