Puan vermedi·608 syf.····Okunma: 05 Nisan 2020 13:28 Sen, en güzel insan; güzeller güzeli insanoğlunun en güzeli! Sen de bizim gibi bir insansın! Sen bir derece daha fazlası olmayan bir insansın da , biz senden eksik olduğumuz kadar insanlığa uzak insanlarız.
Kitabı okuduktan sonra ne kadar peygamber efendimizin yaşadığı gibi yaşayabildiğimizi sorgulamadan edemiyor insan. Onun saf ve temiz, kötülüğün içinde yer bulamadığı güzel ahlaklı yaşantısını bırakın birebir yaşayabilmeyi , taklit dahi edebiliyor muyuz acaba ? Ameller niyetlere göredir.
Necip Fazıl’ın edebi bir üslupla yazdığı bu eseri ,içinde yazan her kelime her cümle doğru mu acaba kaygısından uzak okursak, peygamber efendimizi bir nebze olsun tanımaya yaklaşabiliriz. Neticede ortaya koyulan bu eserin bir araştırma, tarih ya da ilim kitabı olmadığını yazar kitabın başında belirtmektedir. Zira kitabı bir kaynak kitabı olarak okumaya kalkarsak, mübalağalı bir anlatımla karşılaşırız ki bu da şair dilinden olsa gerek doğal anlatımıdır.
Bundan dolayı yazarın emek vererek aşkla yazdığı bu kitap ile onun gözünden asr- ı saadet dönemini görmeli ve Peygamber efendimize kıyısından da olsa yaklaşma şansını elde edebilmeliyiz.
“ Hürmette mübalağa ve ifrata kaçmayınız. Hududa riayet ediniz! Hristiyanların İsa bin Meryem hakkındaki zanları gibi vehimlere düşmeyiniz. Ben yalnız Allah’ın kulu ve Resulüyüm.”